GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Kasım 2017 Cumartesi 10:09

CHP Konak'ın muhaliflerinden mesaj: Beyaz bayrak değil, beyaz sayfa!

İlçe Başkanı Başak'la geçtiğimiz günlerde uzlaşı masası için görüşen muhalif yapı bu kez kendi arasında toplandı. Kurt, Umdular, Saygılı ve Yıldız ortak açıklamasında, “Amacımız beyaz bayrak değil güçlü bir örgüt için beyaz sayfa açmaktır” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) içinde bulunduğu olağan kurultay süreci devam ederken mahalle delege seçimlerinin geride kalması sonrasında gözler gerçekleşecek ilçe kongrelerine çevrildi.

İzmir’de parti içi yarışın her dönem hareketli yaşandığı ilçeler arasında bulunan Konak’ta bu süreçte İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak’ın hakimiyeti mahalle delege seçimleri itibariyle kendini göstermişti.

İlçede 113 mahallede üyelerin önüne konulan sandıkların çoğunluğunda tek listeli seçimler gerçekleşti.

Mahalle delege seçimlerinin ardından ilçede öne çıkan bazı isimlerin aday arayışına girdiği öğrenilmişti. Kulislerde Muhsin Kurt, Hüseyin Saygılı, Kazım Umdular, Ahmet Yıldız gibi partililerin zaman zaman bir araya geldiği öne sürülüyordu. Geçtiğimiz günlerde yaşanan gelişmede İlçe Başkanı Başak ile muhalif kanat arasında uzlaşı masası kurulduğu öğrenildi.

Başak'ın karşısındaki yapının aday çıkarma noktasında diretmediği ve kucaklayıcı bir örgütün oluşturulması çağrısında bulunduğu ifade edildi. Başkan Başak'ın da gelen bu zeytin dalı karşısında olumlu tavır takındığı aktarıldı. Başak toplantının ardından bu bilgi paralelinde bir açıklama yaparak, “Herkesi memnun etmek mümkün olmayabilir ama elimden geldiğince her rengin olmasını sağlayacağım” diye konuşmuştu.

Bu gelişmelerin ardından muhalif kanadın bu kez kendi arasında toplandığı öğrenildi. Muhsin Kurt, Hüseyin Saygılı, Kazım Umdular ve Ahmet Yıldız temas ettikleri bazı üye ve bazı delegelerin ardından yaptıkları ortak açıklamada önemli ifadeler kullandı. Muhalefet, aday çıkarma noktasında uzlaşmaz tavır içinde olmadıklarını ve örgütte beyaz sayfa açılması gerektiğini vurguladı.

BEYAZ BAYRAK DEĞİL BEYAZ SAYFA!
Muhalif kanadın 4 temsilcisinin yaptığı açıklama şu şekilde:

Gelinen süreçte amacımız Konak'ta beyaz bayak açmak değil beyaz sayfa açmaktır. Amacımızın AKP iktidarından bu yana ve özellikle 16 Nisan 2017 referandumu sonrası ülke gündeminin ve siyasetinin geldiği bu noktada ekonomik çalkantıların yanında toplumumuzda hak, hukuk, adalet arayışı en üst seviyeye çıkmıştır. 2019 yerel ve genel seçimleri öncesinde bugün gerçekleştirilmekte olan örgüt içi seçimler sürecinde muhalefet olarak adlandırılan Konak'ta önemli orandaki partimiz üye ve delegeleri ülkemizdeki bu gerçeğin farkında olarak sen-ben kavgasını bırakıp önce insan önce Türkiye anlayışının egemen kılınması gerektiğine inanmaktadır. Çünkü bugün Türkiye'nin CHP'ye CHP'nin ise daha etkin ve güçlü bir örgüte her zamankinden daha fazla ihtiyacı vardır. Yerelde ve genelde CHP'nin tek başına iktidar olmasının yolu birbirini iten değil birbirini kucaklayan, uzlaşmacı ve dayanışma içinde birlik ve bütünlüğü sağlayan örgüt yapısını oluşturmaktan geçmektedir. Bizler bu dönemde Konak İlçe Kongresi öncesinde bu temel bakışımızla hareket ediyoruz. Bu baklış açımıza ilçe yönetiminin de olumlu yanıt vermesini örgütümüz açısınan kazanç olarak görüyoruz. Bir kez daha belirtiriz ki bu gelişmeler teslimiyet çağrışımı yapan beyaz bayrak çekmek değildir. Tam tersine daha etkin ve güçlü bir örgüt için güçlü bir sayfa açmaktır.