GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Nisan 2020 Perşembe 17:50

CHP İzmir’in patronu Yücel açıkladı: Kardeş ilçe uygulamasına geçtik!

İzmir İl Yönetim Kurulu Toplantısı’nda alınan karar gereği CHP’nin iktidarda olmadığı ilçelere kardeş ilçeler tayin edildi. İl Başkanı Yücel, “İlçe örgütlerinin tarafımıza iletmiş olduğu sorunlar ve ihtiyaçlar çerçevesinde yönetim kurulumuzla kardeş ilçe uygulamasını hayata geçirmek için 7'şer ilçe belirledik ve birbirleriyle eşleştirdik. Salgınla mücadele ettiğimiz ve dayanışmaya en çok ihtiyacımız olan bu dönemde böyle bir uygulama daha da anlamlı oldu” dedi.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nün haftalık olağan yönetim kurulu toplantısı gerçekleşti. Koronavirüs salgınıyla mücadele edildiği şu günlerde zirvede önemli bir karar alındı. İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in önerisiyle kentte CHP’nin iktidar olmadığı ilçelere kardeş ilçeler tayin edildi.

İlçeler arası dayanışmayı sağlamak için yapılan hamle yönetim kurulu kararı ile oluştu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Deniz Yücel, “İlçe örgütlerimiz arasında dayanışmayı arttırmak için kardeş ilçe uygulamasına geçtik. İlçe örgütlerinin tarafımıza iletmiş olduğu sorunlar ve ihtiyaçlar çerçevesinde yönetim kurulumuzla kardeş ilçe uygulamasını hayata geçirmek için 7'şer ilçe belirledik ve birbirleriyle eşleştirdik. Salgınla mücadele ettiğimiz ve dayanışmaya en çok ihtiyacımız olan bu dönemde böyle bir uygulama daha da anlamlı oldu. Eşleştirilen ilçelerimiz her konuda birbirlerine destek olacaklar ve yapılan çalışmalarla ilgili il başkanlığımızı bilgilendirecekler” dedi.

Alınan karar gereği; Karşıyaka Kınık’a,  Çiğli Bergama’ya, Menemen Aliağa’ya, Bornova Bayındır’a, Buca Kiraz’a, Ödemiş Tire’ye, Konak Urla’ya kardeş ilçe oldu.

Belediyeye kayyum ataması yapıldığı için Urla’nın listeye dahil edildiği aktarıldı.