GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Aralık 2017 Cuma 11:19

CHP İzmir’den hangi isim Kılıçdaroğlu’na ‘görevden kaçmam’ dedi?

YDK Üyesi Mahir Polat’ın, il kongresi noktasında Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile görüştüğü ve “Sorumluluk almak gerekiyorsa görevden kaçmam” dediği öğrenildi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, olağan kurultay takvimi kapsamında yürüttüğü ilçe kongrelerini bir eksikle tamamladı.

Gözler yavaş yavaş 7 Ocak’taki il kongresine çevrildi. İl yarışı için kulislerde birden fazla isim ortaya atılıyor. İl eski Başkanları Rıfat Nalbantoğlu, Kemal Karataş, İl Başkanı eski Yardımcısı Altan İnanç, İl Yöneticisi Utku Gümrükçü, Gaziemir İlçe eski Başkanı Umut Tekin'in il başkanlığı noktasında isimleri öne sürülüyor. Örgütte bir yandan da, ‘birleştirici tek aday’ önerileri dillendiriliyor.

Süreçte sürpriz bir gelişme yaşandı. Bornova İlçe Kongresi’nin etkili aktörleri arasında gösterilen ve kentteki diğer ilçelerde de önemli denge unsurlarından olan Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi Mahir Polat’ın il kongresi için ‘ben de varım’ dediği belirtildi.

Konuya ilişkin henüz bir açıklama yapmayan Polat’ın iddia karşısında bir yalanlama içinde de olmadığı öğrenildi. Polat'ın geçtiğimiz günlerde Ankara’da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğü ve ‘sorumluluk almak ve taşın altına elimizi sokmak gerekiyorsa, görevden kaçmam’ dediği ifade edildi.