GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Ağustos 2019 Salı 18:39

CHP İzmir’de flaş karar: Eski Başkan Karabağ ihraç talebiyle disipline gönderildi!

Bayraklı Belediyesi eski Başkanı Karabağ, il yönetim kurulu tarafından tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi. Karabağ hakkındaki kararı il disiplin kurulu verecek.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Yönetim Kurulu’nun haftalık olağan toplantısı gerçekleşti.

Bayraklı Belediyesi’nin eski Başkanı Hasan Karabağ için görevde olduğu süreçte genel merkezi ve parti yöneticilerini hedef alan açıklamaları sonrasında disiplin süreci başlamıştı.

Bayraklı İlçe Yönetim kurulu kesin ihraç talebiyle il yönetimine gönderdiği dosya sonrasında komisyon kurulmuştu. Eski Başkan Karabağ komisyona ifade vermeye gelmemişti. İl yönetim kurulu toplantısı Karabağ hakkında karar aldı.

Tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi.

KARABAĞ NELER SÖYLEMİŞTİ?
Eski Başkan Karabağ’ın 31 Mart yerel seçimleri öncesindeki süreçte basına yansınan bazı açıklamaları şu şekildeydi:

Atatürk’ü sevmeyenler Türkiye’yi zapt etmek istiyor. Bu her siyasi çizginin içinde var. Benim bulunduğum siyasi çizginin içinde de var. Hasan Karabağ’ı etkisizleştirelim, onu silelim diyenler Ankara’dan başlayarak Bayraklı’ya kadar bir pislik organizasyonuyla saldırıyorlar. Yalnız bu salaklar bir şeyi bilmiyor! Ulan ben sizin canınıza okurum. Sizin hiç tahmin etmediğiniz kadar deli cesuru bir adamım. Topunuz gelin! Bundan sonraki süreçte hepimiz göreceğiz. Siz mi adamsınız, biz mi adamız! Çöplükten gelen çöplüğe gider.

Birileri kendini tarif ederken ben ‘Dersimli Ahmet’, öbürü ‘Mersinli Mehmet’, diğeri ‘Antepli Hüseyin’, bir başkası başka şehir diyor. Biz Atatürk cumhuriyetinde yaşıyoruz. Kendimi tarif ederken ben Atatürk cumhuriyetinin çocuğu Hasan Karabağ diyorum. Doğduğun yeri söyleyerek adam olamazsın. İnançlarınla, yaşamınla, bayrağınla cumhuriyet sevgisiyle, Atatürk’le adam olursun.

(Farklı bir yerde) İzmir halkı İzmir’e sahip çıksın. İzmir’in başına rant çetelerinin birinin adamını getirmek istiyorlar. Bir soyguncuyu İzmir’e getirmek istiyorlar. Ben bir çırayı yaktım, ateşi yakıyorum. İzmir’e, Bayraklı’ya sahip çıkın. Bayraklı’nın yolunu bilmeyen müteahhit adamlar geliyor Bayraklı’dan aday oluyor. Ulan pez…nkler sizin ne işiniz var burada? Yahu müteahhit Bayraklı Belediyesi’ne niye aday olmak istiyorsun kardeşim? Aylık maaşı 10 bin TL buranın