GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Ekim 2020 Cumartesi 11:36

CHP İzmir’de disiplinlik olan ilçe başkanı isyan etti: Flaş ‘sümen altı’ iddiası!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım sonrası il yönetimi tarafından disipline gönderilmesini eleştirdi. Kararı yanlış bulduğunu dile getiren Şenoyar "Genel Başbakanımıza hakaret edenlerin dosyaları kenarda sümen altı yapılırken, bu tarz ve böyle bir paylaşımla ilgili olarak bu olayın gerçekleşmesi kamuoyunda da, örgütte de hoş karşılanmaz" ifadelerini kullandı.

Oktay GÜÇTEKİN/ EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, il yönetimi tarafından disipline gönderilmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Menemen'de düzenlenen il yönetim toplantısı sonrası sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşım sonucu disipline gönderilen Şenoyar, alınan kararı eleştirdi.

Yaptığı paylaşımı 10 dakika içerisinde kaldırdığını belirten Şenoyar, kendisinin partiyi hedef almadığı halde disipline gönderildiğini belirtti. Şenoyar, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na hakaret edenlerin dosyalarının sümen altı yapıldığını iddia etti.

ÖRGÜTLERİ HEVESSİZLEŞTİRİYORLAR
Türkiye'nin bir çok sorunu varken parti ile alakası olamayan bir konunun değerlendirilmesini onu kırıcı olarak bulduğunu ifade eden CHP Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar "Bu partimize zarar veren bir şey… Çünkü biz partimize mal edilmiş insanlardanız. Genel Başkanımıza hiçbir şekilde saygısızlık yapmış değiliz. Gittik, kurultayda Genel Başkanımıza destek verdik. İmza konusunda da Genel Başkanımıza destek verdik. İmza olayında da Genel Başkanımıza destek verdik, hiçbir şekilde olağan üstü kongre için destek vermedik. Ancak konun bu şekilde değerlendirilmesi ve örgütlerin bu şekilde hevessizleştirilmesi yanlış" dedi.

GENEL BAŞKANA HAKARET SÜMEN ALTI YAPILIYOR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na gerçekleştirilen hakaretlerin sümen altı yapıldığını söyleyen Şenoyar, "Genel Başbakanımıza hakaret edenlerin dosyaları kenarda sümen altı yapılırken, bu tarz ve böyle bir paylaşımla ilgili olarak bu olayın gerçekleşmesi kamu oyununda da örgütte de hoş karşılanmaz. Yani bir kaç kişinin şikayet etmesi ile bir ilçe başkanı bu şekilde disipline verilmez. Ben zaten paylaşımımı 10 dakika içerisinde geriye çekmiştim.  Yanlış anlaşılmaya yol açabilir diye sildim hemen. Türkiye'nin gündemi çok yoğun… Kafalar o kadar karışık ki, insan aldığı herhangi bir haberde bile sinirlenebiliyor. Ancak kendi partimize sinirlenmiyoruz tabii ki" diye konuştu