GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Kasım 2017 Cumartesi 14:28

CHP İzmir’de bir ilçe başkanı daha 'adayım' dedi

Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız 9 Aralık’ta gerçekleşecek kongrede aday olacağını ilan etti. Yıldız, “yeniden aday olmaya karar verdim. Benim bu kararı almamda yaptığımız iştişareler ve delege arkadaşlarımın talepleri etkili oldu” dedi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takvimi kapsamında gerçekleşecek olan ilçe kongrelerinin başlamasına sayılı günler kaldı.

İzmir metropolünün parti açısından önemli gösterildiği ilçeler arasında yer alan Karabağlar’da hareketlilik yaşanıyor.

İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız 9 Aralık’ta konulacak sandıkta yarışacağını ilan etti.

BAŞKAN YILDIZ ‘DEVAM’ DEDİ!
Başkan Yıldız yaptığı adaylık açıklamasında, “Karabağlar’ın değerli parti üyeleri, değerli yol arkadaşlarım; 9 Aralık 2017’de yapılacak ilçe seçiminde, yeniden aday olmaya karar verdim. Benim bu kararı almamda yaptığımız iştişareler ve delege arkadaşlarımın talepleri etkili oldu. İki yıldır yaptığım çalışmaları ve 2019 yılında yapılacak seçimleri düşünerek bu kararı aldım. Değerli üyeler, ülkemiz her geçen gün karanlığa itilmektedir. Bu karanlığı dağıtacak, ülkemizi aydınlığa çıkaracak, örgütlü halk gücüdür. Halkı örgütleyecek tek örgüt ise mensubu olmaktan gurur duyduğum CHP’dir. Karabağlar ilçe örgütünde demokratik, güçlü, katılımcı bir yönetimle yola devam etmek için delegelerimizin desteğini bekliyorum. Atatürk’ün bizlere hedef olarak koyduğu, çağdaş uygarlığa ulaşma; demokratik, laik, özgür bir Türkiye için omuz omuza mücadelemize devam edelim. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti yaşasın örgütlü mücadelemiz” ifadelerini kullandı.

İLÇİ ADAYLIĞINI AÇIKLAMIŞTI
Öte yandan Karabağlar CHP İlçe Başkan adayı olarak bir süre önce sahaya inen Onur Utkan İlçi, geçtiğimiz günlerde delegelere gönderdiği mektupta hedeflerini anlatmıştı. İlçi, “Biz; Karabağlar'ın üzerindeki kirli hesapları 2009'te tersine çevirmiştik. Yakalanan rüzgârı daha ileriye taşımak için ilçe başkanlığına talibim” açıklamasıyla kongrede yarışacağını ilan etmişti.

ÇUHADAROĞLU ADAY OLACAK MI?
Mahalle delege seçimlerinde hareketli bir süreç yaşanan Karabağlar’da muhalefetin somut hamlesi bekleniyor. Özellikle 2 adayın resmi olarak açıklama yapmalarının ardından muhaliflerin kongre için kolları iyice sıvamasının kaçınılmaz olduğu öne sürüldü. Kadın aday formülü üzerinde yoğunlaşan muhalif kanadın adayının Sema Çuhadaroğlu olabileceği belirtildi. Çuhadaroğlu’nun konuyla ilgili bir açıklaması henüz bulunmuyor.