GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Kasım 2017 Cumartesi 16:39

CHP İzmir’de 'Fair-Play' günü: Bornova ve Buca’da rakipler el ele…

Mahalle delege seçimlerinin ardından gerçekleşecek ilçe kongrelerine sayılı günler kaldı. Bornova’da Osman Koçanalı, Buca’da Belediye Meclis Üyesi Kasım Akdağ adaylıklarını ilan etti. Koçanalı’ya Başkan Kavalar, Akdağ’a da Başkan Kaya destek verdi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takvimi tüm hızıyla işlerken örgüt ilçe kongrelerine kilitlendi.

Mahalle delege seçimlerinin geride kalmasının ardından başlamasına sayılı günler kalan ilçe kongreleri için adaylar bir bir sahneye çıkıyor.

Mevcut ilçe başkanları açık tavır sergilemeye başlarken metropoldeki bazı noktalarda muhalifler de adaylarını netleştiriyor.

KAVALAR VE KAYA’DAN ÖRNEK TAVIR!
Geçtiğimiz hafta Adnan Hocaoğlu’nun adaylık açıklamasına katılarak destek veren Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar bu kez Osman Koçanalı’nın programına katıldı. Her iki rakibinin adaylık açıklamasının yanında fotoğraf veren Kavalar’ın yanı sıra aynı tavrı Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya da sergiledi. Buca Belediyesi Meclis Üyesi Kasım Akdağ’ın ilçe binası önündeki adaylık açıklamasına katılan Kaya birlik mesajları verdi.

"BU SEVİYEYİ SON DAKİKALARA KADAR BOZMAYALIM"
Bornova’da İlçe Başkanı Kavalar’ın karşısında geçtiğimiz hafta yaptığı adaylık ilanıyla Adnan Hocaoğlu çıkmıştı. Kavalar ve Hocaoğlu birlikte fotoğraf vererek dostluk rüzgarı estirmişti. Hocaoğlu’nun ardından bu kez Osman Koçanalı 3 Aralık’taki yarışta ‘ben de varım’ dedi. Bornova İlçe binası önünde partililere seslenen Koçanalı, “Çok seviyeli bir seçim dönemi yaşıyoruz. Bu seviyeyi son dakikalara kadar bozmayalım. Hiç kimseyi kırmadan, dedikodu yapamadan, İzmir’e, CHP’ye, Bornova’ya yakışan bir ilçe seçimi yaşayalım. Birbirimizi anlayalım, empati kuralım, sevgisizlik tohumu değil artık sevgi tohumu ekelim. Öteki beriki şu mezhepten bu bölgede, CHP’liyim diyen birisi böyle bir şey söylememeli” dedi.

"AKP 15 YILDIR İKTİDARDAYSA EN BÜYÜK SUÇ OSMAN KOÇANALI’DADIR"
Koçanalı ayrıca parti tüzüğünden bazı örnekler verdi. Koçanalı, “Siyasal görevler özel çıkarlar için kullanılamaz. Bunu tüzük söylüyor. Toplumsal ve siyasal yaşamda erdemli olmak, erdemliliği savunmak, koruma ve gerçekleştirmek CHP’li olmanın ön koşuludur. Öncelikle CHP Bornova ilçe başkan adaylığımı açıkladım. Kazananın CHP olduğu bir seçim süreci yaşıyoruz. Bundan sonrası için de en samimi dileklerimi gönderiyorum. Ülkemiz 2002 yılından bu yana sağlık hizmetleri, otoyollarla makyajlanan bir bünye halinde getirildi. Halkın oylarıyla sahip oldukları ülkemizi kendi ve yandaşlarına çıkar mekanizması haline getiren zihniyet hala iktidarda.  AKP 15 yıldır iktidardaysa en büyük suç Osman Koçanalı’dadır. Demek yeterince çalışmamışım. Herkesin önce kendine bakması gerekiyor. Ekonomi iyi gösteriliyor ama fatura hep emekçi kesime kesilmiştir. Toplum zekata muhtaç hale getirildi. Sadece ekonomi değil eğitim, dış politika, sağlık, işçi hakları, yerel yönetimler, hukuk, adalet, spor son 15 yıldır neredeyse uçurumun eşiğine getirildi. Gelecekler karartıldı. 2019 seçimlerinde örgütümüzün dinamizmi çok büyük önem taşımaktadır. Bu ülke insanının bekleyecek bir saniyesi bile yoktur. Cumhuriyet tarihinde çok önemli seçimler yaşadık. Her seçim önemlidir ama 2019 seçimleri cumhuriyet tarihinin en önemli seçimidir. İktidar başkanlık seçimini de alırsa bu meydanlarda bizi konuşturmayacak. İşçileri yürütmeyecekler. Sendika toptan kalkacak. Yerel zaferlere karşın ulusal ölçekte halkımızın partimize verdiği ana muhalefet görevi analiz edilmelidir. En güçlü, kalemiz gördüğümüz yerlerde bile ezber bozan, radikal kararlar alınarak örgütümüzü ayağa kaldıracak mesajlar iletilmelidir” diye konuştu.

"SANDIKTA KAYBEDENİN OLMADIĞI BİR SEÇİM OLACAK"
Bornova’nın yanı sıra dostluk rüzgarı esen diğer bir ilçe Buca’ydı. İlçe binası önünde adaylığını ilan eden Kasım Akdağ’a İlçe Başkanı Çağdaş Kaya destek verdi. Rakibi hakkında konuşan Kaya, “Kasım ağabeyime çıktığı bu yolda başarılar diliyorum. Bu CHP içinde bir yarıştır. Sandıkta kaybedenin olmadığı bir seçim olacak. 10 Aralık’ta bir demokrasi şöleni yapalım. İzmir’e Türkiye’ye buradan bir örnek verelim. İktidar meşalesini buradan yakalım. Bu bir yarış. Tek yumruk olacağız. Buca’da iktidarı ve yerel iktidarı sağlayacağız. Kasım ağabeyimiz bir yola çıkıyor. Kazanan CHP iktidarı olsun” dedi.  

"PARTİMİZİ BUCA’DA BÜYÜTMEK İSTİYORUZ"
Kaya’nın ardından söz alan Akdağ ise, “CHP demokrasiyi içine sindirmiş bir partidir. Kamuoyunda birbirini yıpratacak şekilde yarış yürütülmez. Ülkemiz çok zor bir süreçten geçiyor. Güçler ayrılığının, hukuk üstünlüğünün neredeyse yok edildiği bir dönemle karşı karşıyayız. Zor şartlar altında kongre sürecine gidiyoruz. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi görevimiz demokrasiyi yeniden tesis etmektir. Yeni süreçte demokratik parlamenter düzene yeniden dönmenin mücadelesini vermemiz gerekiyor. 2019’da toplumsal uzlaşmayı yeniden sağlayabiliriz. Partimizi büyütüp iktidar özlemini Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde sonlandırmak zorundayız. 16 Nisan’da sokak sokak gezerek başarıyı sağladık. 2019’da da aynısını yaparak oyumuzu 200 binin üzerine çıkarmak durumundayız. Siyaseti kadınlara ve gençlere açmak öncelikli hedefimizdir. Kimseyi ötekileştirmeden, herkesi CHP’nin bir parçası yaparak partimizi Buca’da büyütmek istiyoruz. Bunun için kadro değişikliği olması gerektiğini düşünüyoruz. Hayata soldan ve sol değerlerden bakıyoruz. Çıktığımız bu yolda amacımız CHP’yi yerelde ve genelde iktidar yapmaktır” ifadelerini kullandı.