GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Mart 2018 Salı 09:03

CHP İlçe Başkanı Birlik’ten 2019 çıkışı: Ben Ödemiş’te seçim alacağım!

CHP’li olmayan 8 ilçede kulisler şimdiden hareketlenirken aday bolluğu yaşanacağı düşünülen Ödemiş’te ilk resmi açıklama geldikten sonra konuşan İlçe Başkanı Birlik, “Ben partiyi bölmem, böldürmem. Adaylar arasında taraf değilim. Ben Ödemiş’te seçim alacağım” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ödemiş ilçe Başkanı Mehmet Birlik, 2019 sürecinin kentte start almasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kaybedilen 8 ilçede adayların erken belirlenecek olması parti kulislerini harekete geçirirken İzmir’deki ilk resmi açıklama Ödemiş’te bulunan Remzi Boyacıoğlu’ndan gelmişti.

İlçesinde siyaset yapan birinden aday adaylığını ilanı gelmesi sonrasında parti içi beraberliğin altını çizen İlçe Başkanı Birlik net ifadeler kullandı.

Nazan Dönmez’in ilçe başkanı olduğu dönemden itibaren Ödemiş’te ön seçimin önemine vurgu yapılıyor.  İlçede aday bolluğu beklenirken Birlik de bütünlük paralelinde yaptığı açıklamayla tartışmalara son noktayı koydu.

BEN ÖDEMİŞ’TE SEÇİM ALACAĞIM, İSİM ÖNEMLİ DEĞİL CHP ÖNEMLİ!
Birlik, “Ben Ödemiş’te ilçe başkanı olarak taraf değilim. Ben Ödemiş’te seçim almak istiyorum. Hangi isim aday olursa olsun ben Ödemiş’te seçim alacağım. Ben partiyi bölmem, böldürmem. Adaylar arasında taraf tutarak partiyi zora sokmam. Kim aday olursa onunla seçim alacağım. Benim için CHP önemli, isim önemli değil. Ben partinin emrinde olan bir insanım” dedi.