GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Aralık 2017 Cuma 14:01

CHP Çiğli’de taşlar oturdu: Gümrükçü ve Mertoğlu ilan etti!

Çiğli İlçe Kongresi’nde Utku Gümrükçü ve Erkan Akar’ın yarışacağı kesinlik kazandı. Ayrıca İlçe Başkanı Mertoğlu’nun belirsizliğini koruyan durumu da netleşti. Gümrükçü aday olacağını Mertoğlu ise kongrede yarışmayacağını ilan etti.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olağan kurultay sürecini tüm hızıyla işletiyor.  Kentte 29 ilçede sanık heyecanı yaşandı. Delegenin önüne sandık konulmayan bir tek ilçe kaldı.  Gözler 10 Aralık’ta gerçekleşmesi planlanan fakat delege listelerinin İlçe Seçim Kurulu’na zamanında gönderilmediği için 17 Aralık’a ertelenen Çiğli İlçe Kongresi’ne çevrildi.  

İlçede mahalle delege seçimleri büyük heyecan, hareket ve rekabete sahne olmuştu. O süreçte muhalif kanadın mevcut kadroya açık ara üstünlük kurduğu tek ilçe Çiğli’ydi. Belediye Başkanı Hasan Arslan, İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu’na, ‘bir tane oyum var, o da ilçe başkanımıza’ cümlesiyle açık desteğini vermişti. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘belediye başkanları örgütün tercihine karışmasın’ talimatına rağmen süreçte topa ilk olarak Başkan Arslan girmişti. Bu gelişme örgütte şaşkınlık yaratmıştı. Fakat sandıklardan alınan sonuçlara göre Arslan’ın fikrini değiştirdiği öne sürüldü. Muhalefetin mahallelerden güçlü çıkması Mertoğlu’nun elini zayıflatmıştı. Arslan’ın Mertoğlu’ndan vazgeçtiği iddia edilmişti. Örgütte bir kadın aday formülü düşünüldüğü dile getiriliyordu. İsmi geçen kişi de İlçe Sekreteri Ergül Akkara’ydı.

BELEDİYENİN ADAYI AKAR MI?
Muhalefetin mahallelerde sandık dolaştırması sürecin önemli bir detayıydı. Kozu elinde bulunduran muhalif kadro kendi içinde adaylık kavgasına girmemek adına ilçede adeta mini bir ön seçim gerçekleştirdi. Potansiyel başkan adaylarının taahhüdüne göre mahallelerden en yüksek oyu alacak isim grubun adayı olacaktı. Sandıktan büyük farkla İl Yöneticisi ve İlçe eski Başkanı Utku Gümrükçü çıktı. Fakat bu gelişmenin akabinde aynı safta hareket eden Erkan Akar ilçe binası önünde İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu’nun katıldığı bir açıklamayla kongrede yarışacağını resmi olarak ilan etti. Bu hamle kafalarda soru işareti yarattı. Sandığa sayılı günler kala ilçede hala belirsizlik sürüyor. Taraflar son haftaya kadar delegeyle temaslarda bulundu. Örgütte üye ve delegelerin aklında, ‘Kongre kaç adaylı olacak? Kim kimin tarafında?’ sorularının oluştuğu öğrenildi.

GÜMRÜKÇÜ VE MERTOĞLU İLAN ETTİ!
Arslan’ın Mertoğlu yerine Akar’ı işaret etmesi konuşuluyordu. Akar’ın muhalif kadroyla hareket edip son anda saf değiştirerek Arslan’ın adayı olarak seçime katılması gündeme geldi.  ‘Delegelerle konuşmam gerek. Kararı örgütümle alacağım’ diyen Mertoğlu’nun kongrede yarışmayacağı kesinlik kazandı. Öte yandan Utku Gümrükçü ise adaylığını ilan etti. Gümrükçü, “Cumhuriyetin, bağımsızlığın, demokrasinin ve özgürlüklerin savunucusu olacağız. Cumhuriyet Halk Partisi'nde; birleşe birleşe kazanacağız” dedi.