GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Aralık 2017 Cumartesi 12:54

CHP Çiğli’de adaylardan kongre öncesi son mesajlar…

İlçe kongresine 24 saatten az bir zaman kala Gümrükçü, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde Çiğli’de yüzde 80 oy hedefliyoruz. Delegelerimiz iş vaatlerine kanmadan, vicdanlarıyla oy atsın” derken Akar ise, “Kazanırsak Çiğli’deki anlayışı değiştirip, daha fazla üyeye kulak vereceğiz” diye konuştu.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, ilçe kongrelerini olağan kurultay takvimi kapsamında işletiyor.

Delege listelerini zamanında İlçe Seçim Kurulu’na teslim etmeyen Çiğli İlçe Örgütü’nde 10 Aralık’ta yapılması gereken kongre 17 Aralık’a ertelenmişti.

Pazar günü (Yarın) Çiğli’de delegenin önüne sandık konulacak. İl Yöneticisi ve İlçe eski Başkanı Utku Gümrükçü ile İzmir Büyükşehir Belediyesi personeli Erkan Akar kongrede yarışacak.

Seçime 24 saatten az bir zaman kala iki aday da örgüte mesaj verdi.

İŞ VAATLERİNE İNANMASINLAR
Gümrükçü, “Önümüzde 3 tane büyük seçim var. Bu seçimlere partinin doğru hazırlanması ve Çiğli’de güçlü bir örgütün kurulması lazım. 2019’daki Cumhurbaşkanlığı seçiminde Çiğli’de yüzde 80 gibi bir oy alma hedefimiz var. Buna uygun kadroların oluşumu için delegelerimizin hiçbir baskı altında kalmadan vicdanlarıyla oy kullanmasını istiyorum. Delegelerimiz kendilerine verilen iş vaatlerine inanmasınlar. Oy kullanacak değerli partililerimizi özgür iradeleriyle, vicdanlarıyla oy kullanmaya davet ediyorum” açıklamasında bulundu.

KAYBEDERSEM…
Akar ise, “Örgütsel bütünlüğü sağlamak için yola çıktık. Oy kullanacak delegasyona güveniyorum. Çıkan her sonuca saygımız olacak. Bu parti içi bir yarış. Kazanmak da var kaybetmek de… Kaybedersek Utku başkanımızın elini kaldırır destek oluruz. Kazanırsak da Çiğli’deki anlayışı değiştireceğimize söz veriyoruz. Daha fazla üyeye gidip kulak vereceğiz. Yarınki delegasyona güveniyorum. İyi bir sonuç çıkacağına inanıyorum. İmza topluyorum. İmza verenlere karşı baskı var. Bu baskılar hiçbir nefere yakışmıyor. ‘İmza toplayamasın, aday olmasın’ telkinleri var. Bunlara gerek yok. Örgütün tercihine saygı duymak gerekiyor. Gerginlik olmadan iyi bir atmosferde seçimimizi yapalım. Davul ve zurnayla bitirelim” dedi.