GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Ekim 2017 Perşembe 11:54

CHP Buca’da genç delege rüzgarı…

İlçe Gençlik Kolları Başkanı Göktepe mahalle delege seçimlerinde 80’e yakın ismin listelerde kendine yer bulduğunu söyledi. Göktepe, “Yüzde 10 bize yetersiz’ diyerek daha fazlasını istedik. Partimizin büyükleri de bizi onurlandırıp her çıkardığı listede en az 1 genç kardeşimize yer verdi” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay takvimi işlerken İzmir’de mahalle delege seçimleri büyük ölçüde tamamlandı.

Metropolün en büyük ilçelerinden olan Buca’da süreç hareketli ilerledi. Kimi mahallelerde muhalif yapı kazanırken kimi mahallelerde ise mevcut ilçe ve belediye destekli listeler sandıktan galibiyetle ayrıldı.

İlçede seçimlerin sonlanmasıyla listelerde genç isimlerin yer alması ve delege seçilmesi dikkat çekti. İzmir’de örgütün mahallelerde genç partililere yer verdiği ilçelerin başında gelen Buca’da ortaya çıkan tablo hakkında konuşan İlçe Gençlik Kolları Başkanı Haydar Göktepe önemli açıklamalarda bulundu.

BİZ MÜCADELE ETTİK, BÜYÜKLERİMİZ DE BİZİ ONURLANDIRDI

Başkan Göktepe, “Buca’da tamamlanan delege seçimlerinde 47 mahallemizde genç delegeler çıkardık. Hem iki liste hem tek liste çıkan tüm mahallelerimizde genç arkadaşlarımız yer aldı. İlçe gençlik kolları olarak bunu sağladık. Her mahallede toplantıları bizzat kendim düzenledim. Partiye özellikle emek vermiş gençlerin listelerde olmasını istedik. Partimizin gençleşmesi adına tüm çabaları gösterdik. Partimizin büyükleri de bizi onurlandırıp her çıkardığı listede en az 1 genç kardeşimize yer verdi. Seçilen tüm genç kardeşlerime başarılar diliyorum” dedi.

80’E YAKIN GENÇ DELEGE SEÇİLDİ!

Göktepe, “Buca’da 80’e yakın genç delege çıkardık. İzmir’de bizim örgütümüz en çok genç delege çıkaran ilçeler arasında yer aldı. Bu da beni gençlik kolları başkanı olarak çok mutlu ve gururlu hissettiriyor. Aralık’ın ilk haftasında olacak ilçe kongresinde gençlik olarak ana kadememizde, ilimizde ve genel merkezimizde gençlerin temsil edilmesi noktasında mücadele vereceğiz. Biz partimizin gençleşmesi, ideolojisi ve toplum değerleri olması adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Umutluyuz. Parti umudun öncülüğünde gençleşiyor. Bu da bize heyecan ve mutluluk veriyor” diye konuştu.

BUCA ‘YÜZDE 10 KOTASI BİZE YETMEZ’ DEDİ!

Göktepe ayrıca, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun bizlere tanıdığı yüzde 10 kotaya biz namusumuz, şerefimiz olarak sahip çıktık. Sonucunda da mahallelerimizde yüzde 10’un üzerinde delege sayımız oldu. Bunun yetersiz geldiğini biz burada gösterdik. Buca olarak ‘Yüzde 10 bize yetersiz’ diyerek daha fazlasını istedik ve bu sayıyı yüzde 13-15 bantlarına çekerek delege çıkardık. Bu da partimize örnek olsun. Genç bir belediye başkanımızla gençlik kolları olarak uyum içinde olduğumuzdan partimize gençlerin bakış açış değişti. Üniversitedeki ve parti içindeki emek döken arkadaşlarımızın partiye bakış açısı değişti. Bu da 2019 seçimlerinin gençliğin öncülüğünde olacağını bugünden ayak sesleri olarak gösterdi” ifadelerini kullandı.