GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Mart 2019 Pazartesi 14:43

CHP Buca Adayı Kılıç hedefini açıkladı: Yüzde 55 ile seçimi alırız!

Buca Belediye Başkan Adayı CHP’li Erhan Kılıç, “Yaptırdığımız ankette 14 puan öndeyiz. Biz CHP olarak yüzde 55 düşünüyoruz. 31 Mart seçimlerinde kesinlikle ama kesinlikle sandıklarımıza sahip çıkıyoruz. 1 Nisan sabahı çiçeklerimiz daha güzel açacak, kuşlarımız daha güzel ötecek. Bucaspor’umuzu birinci lige çıkaracağız” dedi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti’nin yer aldığı Millet İttifakı’nın Buca Belediye Başkan Adayı Erhan Kılıç, Sonsöz TV’deki yayında Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

CHP Kılıç, 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala yürüttüğü çalışmalar üzerinden önemli açıklamalarda bulundu.

PARTİMİZ BARAJ ALTIDAYKEN ÇAYLARI BİLE ARAMIZDA PARA TOPLAYARAK ALIRDIK
Aday Kılıç, siyasi yaşamına dair bilgiler verirken, “Ben siyasete bayrak asmayla, afişleme yapmakla başladım. Hemen hemen her kademede görev yaptım. Partimiz baraj altında kaldığında çayları bile aramızda para toplayarak alırdık. En genç ilçe yöneticiliğini yaptım. Ciddi bir Atatürk çocuğu, cumhuriyet evladıyım. Düşüncemin temeline dayanan Atatürkçü Düşünce Derneği’nde aktif görev aldım. Son olarak partimde komisyonlarda bulundum. Barolar birliği delegeliği yaptım. Şu anda da meclis üyeliği görevim bulunuyor. Partimiz bize bu görevi layık gördü. Elimizden geldiği kadar çalışıyoruz ve çalışacağız” açıklamasında bulundu.

KENDİ YAPTIRDIKLARI ANKETLERDE BİLE BİZ 9 PUAN ÖNDEYİZ 
İlçede yaptırılan anketlere değinen Kılıç, “Biz Buca’da anketler yaptırdık. Her anketin sonucu 1-2 puan çıkıyor. Kendi yaptırdıkları anketlerde 9 puan öndeyiz. Bizim yaptırdığımız ankette 14 puan öndeyiz. Bu karşı tarafta bir panik ve moral bozukluğu yarattı. Reklam panolarımız her gece parçalıyorlar. Yeter ki kırılan pankartlar olsun, gönüller, kalpler kırılmasın. Karşı tarafta ciddi paniğin olduğunun duyumları geliyor bize” dedi.

23 YILLIK HAYATIMIN GEÇTİĞİ İLÇEME HİZMET ETMEK İSTİYORDUM
Başkanlık hayalinin olduğunu vurgulayan Kılıç, “Siyasi hayatıma devam etmek istiyorum. Siyaset benim için olmazsa olmaz. Ben ideolojim için siyaset yapıyorum. Siyasetimin yolu da bu şekildedir. Benim ülkeme, şehrime koyacağım her katkı onur olacak. Benim tabii ki bir başkanlık hayalim vardı. 23 yıllık hayatımın geçtiği ilçeme hizmet etmek istiyordum. 1 Nisan sabahı inşallah bu gerçeğe dönüşecek” ifadelerini kullandı.

ÖRGÜTÜMÜZ KENETLENDİ, KIRGINLIKLARDAN SIYRILDIK
“Örgütümüz şu an çok ciddi anmada kenetlendi” diyerek sözlerini sürdüren Kılıç, “Her yarışta kırgınlık olur. Bizim kimseye kapı kapatma, dar çevre siyaseti yolumuz olmadı. Ben herkese giderim. Benim ideolojime yakın olmayanların da ayağına giderim. Kırgınlıkları geride bıraktık, sıyrıldık. Bu yarışmadır. Biz önümüze bakıyoruz. Tek hedefimiz 31 Mart!” dedi.

SAMİMİ DEĞİLLER!
AK Parti’nin Adayı ve rakibi Mustafa Arslan’ın cezaevini kaldırmak için noterden taahhüt almasına değinen Kılıç, “Noterden herhangi bir taahhütte bulunmana gerek yok. Senin sözün bize yeter. Noterden tasdik ettirmesinin sebebi şu ana kadar, 17 yıldan beri verilen sözlerin tutulmamasıdır. Halkta AKP hükümetine karşı bir güvensizlik oluştu. Bu Buca halkına samimi gelmiyor. Arslan’a çağrı yapmıştım. Yine yapıyorum. Gelin beraber Ankara’ya gidelim, bakanlıktan taahhüdümüzü alalım, ‘burada kim seçilirse seçilsin biz parti ayrımı gözetmeyiz, bu cezaevini kaldıracağız’ desinler. Sonra projeyi beraber yapalım, adını beraber koyalım. Samimi değiller. Bu cezaevinin buradan kaldırılması Buca’nın olamazsa olmazı. Buca’nın hakkı. Hak verilmez alınır. Ben gerekirse gider bakanlıkların önünde yatarım.

BEN BÜTÜN BUCA’NIN HİZMETKARI OLACAĞIM
Kılıç, “Seçilirsem 1 Nisan’da yapacağım ilk iş CHP rozetini yakamdan çıkarmak olacak. Ben bütün Buca’nın hizmetkarı olacağım. Cezaevinin buradan kaldırılmasının da siyasete alet edilmesini etik bulmuyorum. AKP’lisi, MHP’lisi gelsin, hep beraber gidelim bu işi halledelim. Bu başarı da benim ismimin geçmesi de önemli değil. ‘Çok sağ olsunlar, onları yaptı’ derim” diye konuştu.

ULAŞIM VE TRAFİK PROJELERİ İÇİN DETAYLI BİLGİ!
“Bizim bütün projelerimiz halka dokunan projelerdir. Bizde magazinsel, plazadan halka yüksekten bakan hiçbir projemiz yok. AK Parti’nin halkta yarattığı yıkımdan bunu anlayabilirsiniz. CHP’li belediyelere de bakabilirler” açıklamalarıyla devam eden Kılıç ulaşım için ayrı parantez açtı. Kılıç, “Buca’da çok ciddi bir trafik sorunu var. Buca’nın trafik sorunun tam manasıyla çözmek mümkün değil. Çok ciddi bir nüfus yoğunluğu var. Biz bu trafik yoğunluğunda trafikte geçen süreyi azaltmanın çabasını veriyoruz. Battı-çıktı, kavşaklar yapılabilir. Çevik Bir Meydanı ve Üçkuyular meydanlarına yapılacak batçıklarla trafikte rahatlama yapabiliriz.  Buca metrosunun tüm çalışmaları tamamlanmış, bakanlıkta dosyaları bekliyor. Tunç Başkan da gelir gelmez kazmayı vuracak. 11 duraktan oluşuyor. Buca’yı yarım bir ay şeklinde dolaşacak. Trafiğimize bir neşter olacak. Ana arterlerdeki otobüs yoğunluğunu azaltacak. Cezaevinin kaldırılması halinde de Adnan Kahveci Caddesi’ne trafik yoğunluğunu aktararak yoğunluğu azaltacağız. Daha birçok projemiz var. Direkt Bornova’ya geçen bir yolumuz var. O da Yeşildere’yi kullanmadan geçişte çok katkı sağlayacak. Yıldız bağlantısının çalışmaları yapılıyor, Çamlıpınar-otoban bağlantısını yapmayı düşünüyoruz. Ulaşıma bu şekilde bir neşter vururuz” dedi.

BU SEÇİM BİR BEKA MESELESİ AMA ONLARIN BAKTIĞI GİBİ DEĞİL
31 Mart’ın önemine vurgu yapan Kılıç, “Biz bu yerel seçimlerde ciddi bir patlama yapacağız. Bunun yansımaları genel seçimlere etki edecek. Biz CHP iktidarıyla yine parlamenter sistemle ülkemizi aydınlığa çıkarmayı düşünüyoruz. Vatandaşlarımız sandıklara sahip çıksınlar, oylarını kullansınlar. Bu seçim en önemli seçim! Bu seçim Türkiye için ciddi bir beka meselesi ama onların baktığı gibi değil. Cumhur İttifakı’ndan çok ciddi kaygılarımız var. Bu bir beka meselesi olacaksa halkımız buna karar verecek. AKP-MHP yapısının Türkiye’ye vereceği zararın olduğunu tüm halkımız görüyor ” diye konuştu.

BORÇSUZ BELEDİYE OLMAZ
Bütçe kullanımına ilişkin açıklama yapan Kılıç, “Borçsuz belediye olmaz. Belediyecilik halka hizmet şeklinde gerçekleşir. Merkezi hükümet gerekli desteği vermeyince borçlanmaya gidilir. Bu borcun nasıl kullanıldığı önemlidir. Geçen dönem 150 tane emeklilik isteyen personellerimiz vardı. Onların kıdem tazminatları için kredi çekildi. O kredi kendini 3 yılda amorti edebilecek. Kamu yararına harcanılması önemlidir. Kamu kaynakları yerinde kullanıldığı takdirde bir sorun olmayacağını düşünüyordum” dedi.

HER YİĞİDİN KENDİNE GÖRE BİR YOĞURT YİYİŞİ VARDIR
Göreve geldiği takdirde hiçbir personeli işinden çıkarmayacağını aktaran Kılıç, “Her başkanın kendine göre bir ekibi olur. Her yiğidin kendine göre bir yoğurt yiyişi vardır. Ben de kendime göre bir ekip oluşturacağım. Ama biz kimsenin işiyle gücüyle uğraşmayız. Bana oy versin vermesin, CHP’li olsun ya da olmasın, tüm Bucalının başkanı olacağım. Çalışan personel arkadaşlarımız kaygı duymasın. Kendi işlerine devam edecekler. Hep beraber çalışacağız. Ben de onların içinden geldim” açıklamasında bulundu.

ŞİRİNYER İÇİN BOMBA BİR PROJEMİZ VAR! 
Kafasındaki projelerden örnekler veren Kılıç, “Şirinyer pazarı için bomba gibi bir projemiz geliyor. Otoparkıyla, kapalı pazar yeri ile vatandaşlarımızın daha çok rahat edebileceği, içinde pırlanta merkezinin olduğu bir proje olacak. Gelir gelmez bunu hayata geçireceğiz. Açık pazar yerlerinin hepsini kapalı hale getireceğiz. Kapalı pazar yerlerinin yanlarından yağmur geldiği söyleniyor. Ufak gibi görünebilir ama esnafımızdan bu yönde talep geliyor. Kapalı pazar yerlerinde de revizyona gideceğiz. İyi giden bir proje varsa bunu niye devam ettirmeyelim? Pırlanta merkezleri o kadar iyi ki yetersiz hale geldi. İyi bir projeydi, iyi yönetildi. Biz bunu biraz daha geliştireceğiz. İki katına çıkaracağız. İçinde tam gün çalışan kreşlerimiz olacak. İyi giden bir şeyi bozulmaz” dedi.

DAHA YAŞANABİLİR BİR BUCA İSTİYORUZ
Kılıç ayrıca, “Daha yaşanabilir bir Buca istiyoruz. Halkla beraber yönetilen Buca istiyoruz. Kamu kaynaklarının israf edilmediği, görkemli açılışlar yapılan fakat sonra atıl kalan projelere girmeyeceğiz. Öğrenci kenti olan Buca’da öğrencilere yönelik, kadın kooperatiflerine yönelik çok ciddi çalışmalarımız var. Tarım yönünden en şanslı kent olan Buca’da ekolojik tarımla ilgili çok ciddi projelerimiz var. Bunlar Buca’mızı daha konforlu hale getirecek. Buca’da çok ciddi bir çarpık kentleşme var. 1960’lı yıllardan beri süregelen bir durum bu! Halkımız imardan kaynaklı problemlerini bize iletiyor. Buca’ya yeni bir imar planı yapacağız. Buca bugüne kadar ıslah imar planlarıyla idare etmiş. Biz yeniden bir planlama yapacağız. Daha yeşil, otoparkları, geniş yolları olan bir Buca olacak. Nefes alınan yerlerin olduğu bir buca hayalimiz var. Bunlar çok olay şeyler değil. Planların hemen hayata geçmesi zor. Ama birinin adım atması gerekiyordu. Bu adımı ben atacağım. Buca ileride yaşanacak yıllarda çocuklarımızın göreceği marka bir kent olacak. Herkesin gıpta ile baktığı, yaşanılabilir, mutlu insanların bulunduğu bir kent olacak” ifadelerini kullandı.

BUCA TİYATROSU KURACAĞIZ VE ÖĞRENCİLERİMİZE BIRAKACAĞIZ
Gençlere ve öğrencilere yönelik projelerden söz eden Kılıç, “Buca tiyatrosunu kuracağız, öğrencilerimize bırakacağız, onlar yönetecek. Bakın görün, öğrenciler bunu en iyi şekilde yapar. Bunu tarihe not olarak düşüyorum. Buca tiyatrosu Türkiye’nin en önemli tiyatrosu olacak. Kapalı spor salonlarıyla ilgili ciddi talep var. Büyükşehir Belediyemizle birlikte kapalı spor salonu yapmayı düşünüyoruz. Bilim akademisi kurmak istiyoruz. Öğrencilerimiz kent yaşamına ortak olurlar. Kötü alışkanlıklardan kurtulmuş olurlar” açıklamasında bulundu.

İDDİALI HEDEF: YÜZDE 55!
31 Mart için hedefiniz nedir sorusunu yanıtlayan Kılıç, “Biz CHP olarak yüzde 55 düşünüyoruz. 31 Mart seçimlerinde kesinlikle ama kesinlikle sandıklarımıza sahip çıkıyoruz. 1 Nisan sabahı çiçeklerimiz daha güzel açacak, kuşlarımız daha güzel ötecek. Bucaspor’umuzu birinci lige çıkaracağız” dedi.