GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Ağustos 2020 Pazartesi 10:11

Büyükşehir’den amatör spora destek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, amatör spor kulüpleri için 1 milyon 100 bin liralık paket hazırladıklarını ve Eylül ve Ekim aylarında kulüplere dağıtılacağını açıkladı.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, haftalık olarak yayınladığı ‘Başkanın Günlüğü’nde önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Soyer’in açıklamaları şu şekilde:

 “Sosyal projelere katılan 2 bin 500 gönüllümüze kazandıkları puan karşılığı Karaca Sineması’nda 2’şer bilet veriyoruz. Hem gönüllülerimizi ödüllendirip hem de 50 yıllık sinema salonumuzun kapanmasının önüne geçmiş olacağız. Dayanışma faaliyetlerimiz bayramda da devam etti. 10 bin aileye yardım ulaştırdık. Özel olarak dizayn ettiğimiz giysi otobüsü de mahallelere gidip bayram öncesi özellikle çocukları sevindirdi.

Geçtiğimiz hafta ulaşımla ilgili üç önemli gelişme yaşandı. Narlıdere Metrosu’nun ikinci tüneli de hastane durağına ulaştı. 11 kilometrelik Çiğli tramvayı yapım ihalesine, uluslararası girişimlerin de aralarında bulunduğu 17 firma katıldı. Buca ile İzmir Otogarı’nı bağlayacak yeni ulaşım aksının iki viyadük, iki alt ve bir üst geçidi kapsayan birinci etap ihalesine de 6 firma teklif verdi.

İstiridye mantarı üretimini teşvik için Foça Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerine 380 kilo mantar miseli dağıttık. Mimar Kemalettin Moda Merkezi esnafının isteklerini yerinde dinledim. İzmir’in marka gücünü arttıran esnafa elbette pozitif ayrımcılık yapacağız.

Kordonboyu kartpostallarda kalan nostaljik tramvayına yeniden kavuşacak. Bölge halkına bu konuda bilgilendirme yaptık.

Salgında olumsuz etkilenen amatör spor kulüpleri için 1 milyon 100 bin liralık ekonomik destek paketi hazırladık. Eylül-Ekim aylarında dağıtılacak.”