GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
17 Nisan 2019 Çarşamba 19:16

Büyükşehir’de o meclis üyesi sırasına kavuştu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Nisan ayı meclis toplantısının ikinci oturumu gerçekleşti. İlk oturumda yaptığı öneri sonrasında Engelsiz İzmir Komisyonu’nun kurulmasını sağlayan bedensel engelli meclis üyesi AK Partili Baran için hazırlanan özel sıra dikkat çekti. Tekerlekli aracıyla rahatça oturumdaki yerini alması için tasarlanan sıradan toplantıyı takip eden Baran çalışmaya teşekkürle cevap verdi. Başkan Soyer ise, “Ne yapsak az” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Başkan Tunç Soyer idaresinde gerçekleşti. Kısa süren toplantıda Kuş Cennetini Koruma ve Geliştirme Birliği’ni ilgilendiren bir değişiklik yapıldı.

Ayrıca Karşıyaka Belediye Meclisi’ne AK Parti sıralarından seçilen ve Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne de gelen bedensel engelli Ahmet Uğur Baran için önceki toplantı sonrasında yaptırılan özel sıra dikkat çekti. Baran’ın engelli aracıyla rahat yerleşerek oturumu takip etmesi için tasarlanan sıra aktif olarak kullanılmaya başlandı.

Öte yandan geçmiş dönemlerde Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinde bakanlık görevinde bulunmuş iki ismin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) listelerinden meclise girmesi dikkat çekti.

DSP’den seçilen Hasan Korkmaz’ın CHP’ye geçmesiyle meclise 4 partinin girmesi ve AK Parti Kadın Kolları İzmir İl Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ’ın da yeni dönemde mecliste görev yapacak olması gözden kaçmadı. 

KUŞ CENNETİ İÇİN FLAŞ GELİŞME
Önceki oturumda Kuş Cennetini Koruma ve Geliştirme Birliği’ne CHP’den seçilen Aybars Yıldırım, Ali Bor, Yahya Yıldız ve Gamze Gül Çamur istifa etti. 4 isim yerine AK Parti’den Ali Gönen, Aydın Pehlivan, Erol Çomak, Hüsnü Boztepe teklif edildi ve yapılan gizli oylama sonucunda seçildi. Önceki oturumda AK Parti’nin temsiliyet noktasındaki ricasını değerlendiren CHP Grubu’nun istifa yöntemini kendi rızasıyla tercih ettiği belirtildi. Birlikte toplam 12 üye bulunuyor ve CHP’nin meclisteki çoğunluğundan dolayı AK Parti’den kimse yer almıyordu. Son durumda ortaya çıkan tabloya göre 8 isim CHP’li 4 üye ise AK Partili oldu.BARAN YENİ SIRASINDA OTURUMU TAKİP ETTİ
AK Partili bedensel engelli meclis üyesi Ahmet Uğur Baran için yaptırılan özel sıra dikkat çekti. İlk oturum sonrasında tadilat çalışmaları yapılmış ve Büyükşehir Meclisi’nin ilk engelli üyesi olan ve aracıyla oturuma gelmek zorunda kalan Baran ikinci toplantıda kendisi için yapılan sıraya yerleşti. Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Baran, “Hızlı çalışmadan ve yapılan yeni sıradan dolayı hem AK Parti Grubu hem de İzmir’deki 280 bin engelli vatandaş adına teşekkür ediyorum” dedi. Bunu üzerine Soyer, “Ne yapsak az, gönül daha fazlasını yapmak istiyor. Bundan sonra da hep birlikte yapacağız” cevabını verdi. Baran ilk oturumda söz alarak engelliler için komisyon kurulması önerisinde bulunmuştu. Teklif tüm meclis üyeleri ve Başkan Soyer tarafından olumlu karşılanmıştı. Gelişmeler sonrasında Engelsiz İzmir Komisyonu faaliyete geçmişti.

DSP’DEN SEÇİLEN KORKMAZ CHP’YE GEÇTİ, MECLİS YENİDEN 4 PARTİLİ!
Oturumda ayrıca bazı meclis üyeleri dikkat çekti. CHP Kiraz İlçe Başkanı İsmet Korkmaz’ın DSP’den meclis üyesi seçilen oğlu Hasan Korkmaz Büyükşehir Meclisi’ne girdi. Korkmaz’ın CHP’ye dönüş yaptığı öğrenildi. Kiraz’da Korkmaz dışında seçilen 5 ilçe belediyesi meclis üyesinin de ilerleyen günlerde CHP’ye geçeceği aktarıldı.2 BAKANLI MECLİS!
21. Dönem İzmir Milletvekili ve eski Kültür Bakanı Burhan Suat Çağlayan ile 18 ve 19’uncu Dönemlerde İzmir Milletvekilliği yapan ve eski Bayındırlık ve İskan Bakanlığı görevini yürütmüş olan Halil Çulhaoğlu’nun CHP sıralarından İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne girmesi gözlerden kaçmadı.  AK PARTİ KADIN KOLLARI BAŞKANI DA MECLİSTE
Ayrıca meclis dağılımında dikkat çeken diğer bir ayrıntı da AK Parti sıralarındaydı… AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ 2019-2024 döneminde meclis üyeliği görevi sürdürecek.