GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
15 Eylül 2020 Salı 16:53

Büyükşehir'de 'kademeli mesai' krizi: İşçiler 'paydos' dedi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde mesai krizi yaşanıyor. İzmir Valiliği tarafından Konak ilçe sınırları içerisinde kademeli mesaiye geçilme kararı alınmasına rağmen Büyükşehir Belediyesi'nde kamu personeli dışında kalan işçilerin kademeli mesaiye geçirilmemesi sonrası, işçiler 16.30'da kartlarını basarak Belediye'den çıkış yaptı.

Oktay Güçtekin / EGEDESONSÖZ - Türkiye'de her geçen gün etkisini gösteren koronavirüs salgını sonrası birçok devlet kurumu kademeli mesai sistemine geçmişti.

İzmir Valiliği de yaptığı yazılı açıklamada Konak ilçesi içerisinde bulunan Kamu Kurum ve Kuruluşların mesai saatini sabah 8.30-12.30 öğlen ise 13.00-16.30 saatleri arasında belirlemişti.

Açıklanan saatlere Konak Belediyesi ve ilçede bulunan Kamu Kurum ve Kuruşları uyarken, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde işçi statüsünde çalışanlar ise düzenlemeden yararlanamadı.

DİSK Genel-İş 1-2 ve 3 No'lu Şube'lerin ortak aldığı karar sonrası ise Büyükşehir işçileri 16.30'da kartlarını basarak çıkış yaptı. Çıkış sonrası belediye önünde toplanan personel kararı alkışlarla protesto etti.