GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
22 Ağustos 2019 Perşembe 13:37

Büyükşehir’de Çiğli masası: Gündem tramvay ve İZBAN!

Karşıyaka’da hizmet veren tramvayın Çiğli’ye ve Katip Çelebi Üniversitesi’ne kadar uzatılması ve İZBAN hattının yerin altına alınması gibi konuların masaya yatırıldığı zirve Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleşti.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ile meclis üyelerini ağırladı.

Karşıyaka tramvayının Katip Çelebi Üniversitesi’ne kadar uzatılması, ilçenin ortasından geçerek kenti ikiye bölen İZBAN hattının yer altına alınması gibi konuların masaya yatırıldığı toplantıya Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak, Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımları Daire Başkanı Mehmet Oğuz Ergenekon, Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı CHP’li Barbaros Kiriş, AK Parti Grup Başkan Vekili Hüsnü Boztepe, AK Partili Meclis Üyesi Nedim Aslan katıldı.

Çiğli Belediyesi Meclisi’nde geçen ay Altyapı ve Üstyapı Koordinasyon Komisyonu kurulmuştu. Karşıyaka’da yerin altına giren İZBAN’ın aynı şekilde Ulukent’e kadar uzatılması ve Çiğli merkezdeki alt geçidin itfaiyenin olduğu noktaya ulaştırılmasıyla ilgili çalışmaların komisyon kapsamına alınabileceği aktarılmıştı. Ayrıca Çiğli tramvayının güzergahıyla ilgili çalışmaların yürütüleceği ifade edilmişti.

Belediye Başkanı Gümrükçü geçtiğimiz günlerde mecliste kurulan Altyapı ve Üstyapı Koordinasyon Komisyonu için konuşmuş ve “Çiğli’nin yıllardır çözülmeyi bekleyen sorunları vardı. Biz problemleri bitirmek için elimize taşın altına koyuyoruz. Bu makama hizmet üretmek için geldik. Ben başkan olarak belediyede ortak akılla yol yürümek istiyorum. Meclisimizin de aktif olması çok önemli. Bu noktada yeni bir komisyon oluşturduk. Ve bunu yaparken parti ayrımı gözetmedik. Tek amacımız Çiğli’ye hizmettir. Bu komisyon Çiğli’nin sorunlarının İzmir’de ve Ankara’da konuşulmasını ve çözüme ulaşmasını sağlayacak. Meclis aritmetiğine göre komisyonlarda normalde dört Millet İttifakı temsilcisi bir Cumhur İttifakı temsilci yer alıyor. Ama bu komisyonda biz üçe iki yaparak daha katılımcı bir yol izlemek istedik” açıklamasını yapmıştı.

Komisyonun sözcüsü AK Partili Boztepe ise, “Bizim için başkan Utku olmuş Okan olmuş Ahmet, Mehmet olmuş hiç önemli değil. Biz Çiğli’nin faydasına olacak her konuda başkanın destekçisiyiz. Meclisteki muhalefet görevini yaparken doğruya doğru, yanlışa yanlış diyoruz ve böyle yapmaya devam edeceğiz. Çiğli’nin sorunlarının her platformda konuşulmasını sağlayacak komisyon hayırlı olsun” diye konuşmuştu.