GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
15 Şubat 2019 Cuma 19:28

Büyükşehir Belediyesi’nde vedalaşmanın tarihi 11 Mart!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde birbirinden önemli konular masaya yatırılırken oturumu yöneten Başkan Vekili Sırrı Aydoğan tarafından bir duyuru yapıldı. Aydoğan, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde 11 Mart günü gerçekleşecek toplantıda fotoğraf çekileceğini ve vedalaşma yapılacağını söyledi.

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısının üçüncü oturumu Başkan Vekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşti.

Oturumda Menemen Belediyesi tarafından ilçede yapılması planlanan kapalı pazar yerine Büyükşehir Belediyesi’nin aktaracağı maddi destek görüşüldü.  

Toplantıda İZBAN A.Ş.’nin sermayesi arttırılırken Torbalı Belediyesi’nin ilçedeki bazı ada ve parsellerde yapılaşma değişikliği talep etmesi dikkat çekti.

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yokluğunda gerçekleşen toplantıya belediye başkanlarından katılımın az olması dikkat çekti.

MENEMEN’DEKİ PAZAR YERİ İÇİN BÜYÜKŞEHİR’DEN DESTEK!
Oturumda ilçe belediyesinin talebi doğrultusunda 16 milyon 402 bin TL’lik ihale bedeli olan ‘Menemen Merkezde Perşembe Pazar Yeri Olarak Bilinen Yerde Prefabrik Kapalı Pazar Yeri - Ofis - Dükkân Yapılması Kaba İnşaat İşleri Yapım İşi’ için Büyükşehir Belediyesi kasasından 3 milyon 540 bin TL çıkacak olması masaya yatırıldı. Protokol imzalandığı takdirde tesis ortak proje şeklinde hayata geçirilecek.  

İZBAN’IN SERMAYESİ 1 MİLYAR TL’Yİ AŞTI
Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortağı olduğu İZBAN A.Ş’de sermaye artırımına gidildi. 795 milyon TL olan sermayeye 360 milyon TL daha eklendi. Böylece İZBAN’ın sermayesi 1 milyar 155 milyon TL oldu.

TORBALI BELEDİYESİ O ADA VE PARSELLERDE 6 KAT DEĞİL 12 KAT İSTİYOR
Öte yandan oturumda Torbalı Belediye Meclisi’nden gönderilen Pancar Mahallesi’ndeki bazı ada ve parsellerdeki yapılaşma koşullarındaki değişikliği içeren önerge de görüşüldü. Torbalı Belediyesi, İzmir- Aydın Otoyolu kenarında kalan 300 ada 1 parsel ve 301 ada 1 parsel ile 305 ada 1 parselin konut alanı kullanımında belirlenen en çok 6 Kat yapılaşma koşulunun en çok 12 Kat olarak değiştirilmesi talebi iletildi.  Ayrıca ilçe belediyesi tarafından Büyükşehir Meclisi’nden bazı adalarda da düzenleme saha sınırının ve ilgili plan notunun da kaldırılması istendi.  

BELEDİYE BAŞKANLARININ AZLIĞI DİKKAT ÇEKTİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yokluğunda gerçekleşen meclise çok az sayıda belediye başkanının katılması dikkat çekti. Bir önceki oturuma Başkan Kocaoğlu ve 27 ilçe belediye başkanı katılmamıştı. Üçüncü toplantıda da benzer bir görüntü yaşandı. Oturumda sadece Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Beydağ Belediye Başkanı Süleyman Vasfi Şentürk ve Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli görüldü. Meclis üyelerinden de çok sayıda katılan olmamasından dolayı bazı önergeler oylanamadı ve gündemde tutuldu.

VEDALAŞMA GÜNÜ 11 MART!
Toplantıyı yöneten Başkan Vekili Sırrı Aydoğan oturumun sonunda bir sonraki meclis tarihini 11 Mart olarak açıkladı. 31 Mart yerel seçimleri öncesinde gerçekleşecek son meclis toplantısının Mart olmasından ve 2014-2019 dönemin sonlanacak olmasından dolayı vedalaşmanın o gün yapılacağı belirtildi. Aydoğan tüm meclis üyelerine 11 Mart’ta fotoğraf çekileceğini duyurdu.