GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
21 Ocak 2020 Salı 15:47

Burak Oğuz’un öz geçmişindeki ayrıntı: O dernekleri gizlemiş!

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un CHP Genel Merkezi’ne verdiği özgeçmişinde birçok dernek yer alırken bir dönem yöneticisi olduğu İzmir Genç İşadamları Derneği (İGİD) ile İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi Derneği üyeliğini sakladığı ortaya çıktı. Oğuz’un kendisini anlatan özgeçmişi hem parti web sitesinde hem de genel merkez kayıtlarında yer alıyor.

EGEDESONSÖZ-  FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen Urla Belediye Başkanı CHP’li Burak Oğuz’un durumuyla ilgili tartışmalar sürüyor.  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın, “referansı kim?” açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da değerlendirmelerde bulunmuştu. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise yaptığı açıklamada FETÖ’nün CHP’de barınamayacağını söylemişti.

Burak Oğuz’un belediye başkanı seçildikten sonra ve yerel seçim öncesi CHP Genel Merkezi’ne gönderdiği özgeçmişinde tutuklanmasına neden olan ilişki ağı içinde gösterilen İzmir Genç İşadamları Derneği (İGİD) yöneticiliği ile İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi Derneği üyeliği yer almıyor. FETÖ’nün işadamları ve iş dünyası yapılanması olduğu gerekçesiyle kapatılan İGİD ve İZDİM’in söz konusu terör örgütü ile iltisaklı olması ise biliniyor.

Oğuz’un CHP İzmir İl Başkanlığı web sitesi ve genel merkez adaylık dosyasında yer alan dernek ve STK yapılanmaları arasında FETÖ bağlantılı yerler bulunmuyor. Oğuz’un kendisi tarafından yazılan ve partiye gönderilen dernek bağlantılarında şunlar yer alıyor:

“Türkiye Kalite Derneği (Kal-Der) İzmir Şubesi, Yönetim Kurulu Üyeliği, Ege Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD), Yönetim Kurlu Üyeliği, TABA-AmCham (Türk Amerikan İşadamları Derneği ) Yönetim Kurulu Üyeliği, BATUDER –Uluslararası Balkan Türk İş Dünyası Derneği Yönetim Kurlu Üyeliği, Efes Rotary Kulübü, Kulüp Başkanlığı (2013-2014), Bornova Rotary Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği, Girişim Derneği, Başkanlığı Başkanlığı (2015-2016), İZTO – İzmir Ticaret Odası Mesleki Bilimsel Teknik Faaliyetler Komite Üyeliği, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Urla Şube Üyesi, Kızılay Derneği Urla Şube Üyeliği, Gözlem Gazetesi Yayın Kurulu Üyeliği, TvDen Kanalı EkoLobi program yapımcılığı…

Kendisiyle ilgili, “çeşitli platformlarda uzmanlık alanlarıyla ilgili eğitimler vermekte, yerel ve ulusal yazılı ve görsel basında köşe yazarlığı ve program yapımcılığı yapmaktadır” ifadelerini kullanan Oğuz’un özgeçmişinde, “Serbest bölgeler, uluslararası sermaye yatırımları, vergi, finans ve muhasebe konularında uzman olan Oğuz, Amerika'dan Güney Kore'ye; Hindistan'dan Norveç'e kadar uzanan birçok uluslararası yatırımcıya hizmet vermektedir” ifadeleri yer alıyor.

OPERASYON YAPILMIŞTI
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, örgüte mali destek sağlanmasına ilişkin edinilen bilgiler doğrultusunda Konak - Karataş semtinde daha önce Polis Bakım ve Yardım Sandığı'na (POLSAN) ait Polis Moral Eğitim Merkezi olarak kullanılan binanın, İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi Derneği’ne (İZDİM) değerinin altında ve usulüne aykırı kiralandığı, derneğin FETÖ'nün uluslararası düzeyde faaliyet gösteren bir kurumu olduğu, merkezde örgüt propagandası yapıldığı, binanın mesken gibi gösterilerek otel olarak işletildiği, Meryem Ana Evi ve Selçuk ilçesini ziyaretine gelen ABD'den üst düzey kişiler ve yakınlarının burada konaklatıldığı ileri sürülmüştü. 

Öte yandan Oğuz hakkında hazırlanan iddianamede savcılık İGİD yönetim kurulu üyeliği ve şirket ortaklıkları dışında İZDİM üyeliğinin de bulunduğunu kayıtlara geçirmişti.