GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
15 Aralık 2017 Cuma 16:01

Bucaspor'a kupada dev rakip!

Ziraat Türkiye Kupası 5. Turu'nda Süper Lig ekibi Demir Grup Sivasspor'u eleyerek büyük bir sürprize imza atan Bucaspor son 16 Turu'nda Galatasaray ile eşleşti.

Kupada yoluna devam eden diğer Egeli Teleset Mobilya Akhisarspor'un ise rakibi 1. Lig temsilcisi Boluspor oldu. Bucaspor, Galatasaray'la ilk maçını 26, 27 veya 28 Aralık tarihlerinde deplasmanda oynanayacak. Buca'daki rövanş ise 16, 17 ya da 18 Ocak'ta oynanacak. Akhisarspor da ilk müsabakasına deplasmanda çıkacak.

Bucaspor, Galatasaray'la Türkiye Kupası'nda daha önce 2009-2010 sezonunda karşı karşıya gelmişti. Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan müsabakada Galatasaray, İzmir ekibini 2-1 yenip tur atlamıştı.

KUPADA FARKLIYIZ
Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Galatasaray ile eşleşen Bucaspor'da yönetici Cem Şendil, kura çekimi sonrası açıklamalarda bulundu.

Son 16 turuna kalmalarının kendileri için sürpriz olmadığını belirten Cem Şendil, "Takımımıza ve camiamıza güveniyoruz. Zor günler geçiriyoruz ama takımımız istediği zaman iyi futbolla, iyi mücadeleyle kendini gösteriyor. Bunu Demir Grup Sivasspor maçında da gördük. Sivasspor maçında jeneriklik bir gol attık. Ligde istediğimiz sonuçları alamıyoruz ama kupada biraz daha farklı oynuyoruz. Altyapısı dayanıklı bir takımız. Farklı ve çetin bir mücadele olacak. Umarım bir sürpriz daha yapar, çeyrek final biletini alırız" ifadelerini kullandı. (DHA)