GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
22 Temmuz 2018 Pazar 09:13

Bornova’da park sayısı gittikçe artıyor

Bornova Belediyesi, bir yandan ilçeye yeni parklar kazandırıp yeşil alanları arttırırken bir yandan da mevcut parkları yenilemeye devam ediyor. İlçedeki park sayısını 2018 yılı sonuna kadar 541’e çıkarmayı hedefleyen Bornova Belediyesi, toplam yeşil alan miktarını da 4 milyon 124 bin metrekareye çık

Bornova Belediyesi, çocukların özgürce koşup oynayabilmesi için ilçeye yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya, mevcut parkları da yenilemeye devam ediyor. Bu kapsamda Işıkkent Egemenlik Mahallesi, 6079 Sokak ile 6087 Sokak kesişiminde bulunan park da tamamen yenilendi. Bitki yenileme çalışmaları sürdürülen park yepyeni bir görünüme kavuştu.

Yaklaşık 3 bin 200 metrekarelik iki bölümden oluşan parkın bir bölümünde geniş ve kullanışlı çocuk oyun alanı ve açık hava spor aletleri alanı ile dinlenme alanları bulunurken, diğer bölümde basket sahası ve dinlenme alanları bulunuyor. Yenileme çalışmalarıyla açık hava spor aletlerinin bulunduğu alan genişletildi. Ebeveynlere, çocukları oyun alanında oynarken onları takip edebilecekleri bir mesafede spor yapma imkanı sunulmuş oldu. Çocuk oyun alanının kum zemini kauçuk kaplama ile değiştirilirken, basketbol sahasısının da zemin kaplaması yenilenip çevresinde galvanizli tel çit kullanıldı. Parkta ayrıca parke zemin taşları ve bordürler yenilenerek yürüyüş yolları yeniden düzenlendi. Park genelindeki dinleme alanlarına 17 adet bank konularak dinlenme amacıyla kullanım olanakları da arttırıldı.

Bornova Belediyesi, ilçedeki 526 parkı 2018 yılında 541’e çıkaracak. 2018 yılı sonunda Bornova’daki park ve yeşil alan miktarı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğundaki alanlarla birlikte 4 milyon 124 bin metrekareye çıkmış olacak. Bornova Belediyesi, kişi başına düşen yeşil alan miktarının 9.34 metrekare olduğu Bornova’da 2018 yılı sonunda 50 parktaki tadilat ve yenileme çalışmalarını tamamlamış olacak.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, park yenileme çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirterek, “Vatandaşlarımızın daha yeşil bir çevrede, yeşil il iç içe yaşayabilmesi, çocuklarımızın da özgürce koşup oynayabilmesi için çalışıyoruz. Parklarımızın bakımlarını düzenli olarak yaparken bir yandan da iyileştirilmesi gereken parklarımızı ele alıyoruz. Bu kapsamda 2018 yılında toplam 50 parkımızı başta aşağa yenileyeceğiz. İlçemize yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmak için de çalışmaya devam edeceğiz” dedi.