GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
9 Ocak 2020 Perşembe 13:45

Bir dönem Soyer işletmişti... O tesis kapasite artıracak!

Motor ve traktör devi TÜMOSAN’ın sahibi olduğu Albayrak Grubu’na ait Güneş Turizm bünyesinde Seferihisar’daki Teos Village Otel kapasite artışında bulundu. Bir dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ailesinin işlettiği otel 136 odadan 215 oda kapasitesine çıkartılacak.  Öte yandan otelin Seferihisar Belediyesi’ne ait mülkü 17 milyon TL’ye satılmıştı.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kardeşi Onur Soyer’in uzun yıllar işletmeciliğini ve ortaklığını yaptığı Soyer ailesine ait Seferihisar’da bulunan Teos Village Otel kapasite artışı talebinde bulundu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuru yapan yeni yönetim 136 oda kapasitesiyle çalışan oteli 215 oda kapasitesine çıkartacak.

Şu anda TÜMOSAN Motor ve Traktör Sanayi A.Ş’nin sahibi olduğu Albayrak Grubu tarafından işletilen otelde bir dizi düzenlemeler yapılmıştı. Büyük bölümü yeni uygulamada “tesettür otel” sistemine geçen turizm tesisleri yeni konseptiyle hizmet vermeyi sürdürüyor.

Öte yandan, mülkiyeti Seferihisar Belediyesi’ne ait olan ve 41 yıllığına Güneş Turizm Şirketi’ne verilen turizm arazisinin tapusu satışa çıkartılmış, 17 milyon TL’ye alıcı bulmuştu.

Toplam 3 milyon 840 bin TL yatırım yaparak yeni çalışma yapacak olan Albayrak Grubu’na ait Güneş Turizmin ortakları arasında Muzaffer Albayrak, Mesut Muhammet Albayrak v yer alıyor.