GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
14 Mart 2019 Perşembe 11:44

Bilim Kahramanları’nın ‘uluslar arası’ sevinci

Dünyanın en büyük çocuk ve gençlik organizasyonlarından biri olan, ülkemizde “Bilim Kahramanları Buluşuyor” ismiyle gerçekleştirilen FIRST® LEGO® League turnuvalarının Türkiye finaline fuarizmir ev sahipliği yaptı. Finalist 62 takımdan 17’si; İzmir başta olmak üzere Amerika, Avusturalya, Lübnan ve Uruguay’da gerçekleşecek uluslararası turnuvalara katılma hakkı kazandı. Bilim Kahramanları, sonuçları beklerken büyük heyecan yaşadı.

9 – 10 Mart tarihleri arasında gerçekleşen turnuvada binlerce çocuk, keyifli vakit geçirme imkanı buldu. Her yıl 98 ülkeden 320 binin üzerinde öğrenciyi buluşturan FIRST LEGO League turnuvaları bu yıl, “INTO ORBIT: Uzay Serüveni” temasıyla gerçekleşti. Türkiye’de 68 ilden 4 bin 882 öğrenci ve 554 takımın katıldığı yerel turnuvalar, İzmir dahil olmak üzere 5 ilde yapıldı. Bu turnuvalar sonucunda 22 ilden 62 takım, fuarizmir’deki ulusal turnuvada bir araya geldi. Turnuvada 17 takım; Amerika, Avusturalya, Lübnan, Uruguay ve İzmir’de yapılacak uluslararası turnuvalara gitmeye hak kazandı.

17 TAKIM ULUSLARARASI TURNUVALAR İÇİN GİDİYOR
Turnuvada gerçekleşen karşılaşmalar sonucunda Phoenix takımı Avustralya, Spectrum, Ordion, Stars of Space, Jr. Roboformers ve Rotatech Lübnan; Robotrak ve Rotastars Uruguay; Robokod High Five, Magnatech Atlas, Enterprise, Roboksk, Rotaborn ve Team Voltage İzmir’de gerçekleşecek Uluslararası Turnuvalara katılma şansı kazandı. Turnuvada üçüncü olan Intersection Colmena takımı İzmir’deki Uluslararası Turnuvaya katılacak. İkinci olan Nillius Verba ve Şampiyonluk Ödülü alan Butterfly Efect takımı Amerika’ya giderek turnuvaya katılacak.

DEMİR: İZMİR BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir, “Bu yıl 15. Ulusal Turnuvası’nda bir aradayız. Bizim için çok büyük bir onur. Dünyada bu yıl 40 bin takım, yüzbinlerce öğrenci aynı tema etrafında sorunlara yenilikçi çözümler ürettiler. 15’inci senemizde 68 ilden 554 takım, 16 yerel turnuvada buluştu. Üst tura katılmaya hak kazanan 62 takımımızla fuarizmir’de bir arada olduk. İzmir bizim için çok özel. Mayıs ayında İzmir, 2019 Uluslararası FIRST LEGO League Open International Turkey Turnuvası’na ev sahipliği yapacak. Bu sene dolu dolu geçti” ifadelerini kullandı.

TURNUVADA ÖDÜL ALAN TAKIMLAR
-Aslan Koç Ödülü: Fatih Uçar, Kaymakam Özgür Azer Kurak Ortaokulu

-Bilim Kahramanları Derneği Özel Ödülü: Moonlight, Dursunbey İmam Hatip Ortaokulu

-Bilim Kahramanları Derneği 15. Yıl Özel Ödülü: Istech, İstek Özel Kemal Atatürk Anadolu Lisesi

-HSBC Özel Ödülü: Robokod İzmir Girls, Şehit Üst Teğmen Murat Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

-İZFAŞ Özel Ödülü: Çakatech, Özel Çakabey Ortaokulu

-Robot Performans 1. Ödülü: Jr. Roboformers, FMV Özel Erenköy Işık Ortaokulu

-Programlama Ödülü: Enterprise, Özel Bandırma Bahçeşehir Anadolu Lisesi

-Mekanik Tasarım Ödülü: Robokod High Five, Karşıyaka Cihat Kora Anadolu Lisesi

-Strateji ve Yenilikçilik Ödülü: Salvadores, Özel Bahçeşehir Lisesi

-Duyarlı Profesyonellik Ödülü: Rotaborn, Özel Rota Anadolu Lisesi

-İlham Verici Takım Ödülü: Lumenus Orientis, Muş Selcen Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

-Takım Çalışması Ödülü: IMC, Türk Eğitim Vakfı Özel İnanç Türkeş Lisesi

-Sunum Ödülü: Rotatech, Özel Rota Fen Lisesi

-Yenilikçi Çözüm Ödülü: Aurora, Özel Diyarbakır Bahçeşehir Anadolu Lisesi

-Araştırma Ödülü: Phoenix Özel Çevre Koleji Lisesi.