GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Kültür - Sanat
18 Nisan 2019 Perşembe 15:59

Bergama'da liseli öğrencilerin çevreci sergisi

Bergama Yusuf Kemalettin Perin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı öğrencilerinin atık malzemelerden yaptığı oyuncak sergisi törenle açıldı.

Çevre bilinci oluşturmak amacıyla okulda açılan sergide, masal kahramanları, bez bebekler, kuklalar, halı dokumaları, taş boyamalar, magnetler, dolgu oyuncaklar gibi atık malzemelerden üretilen yaklaşık 2 bin 500 oyuncak yer alıyor.  Yusuf Kemalettin Perin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı Şefi Beyda Yılmaz, sergilenen oyuncakların yapımı için öğrencileriyle dönem başından itibaren çalıştıklarını söyledi.

Yılmaz, hazırladıkları oyuncaklarla çocukların bilişsel ve duygusal gelişimlerine hitap ettiğini belirterek şunları kaydetti:  "Tasarlanan oyuncakların yüzde 90'ını atık malzemeler kullanarak yapıyoruz. Yoğurt kovası, atık çoraplar gibi malzemeleri toparlayarak çocukların eğitim amaçlı kullanmalarını sağlıyoruz. Sergimizde 2 bin 500 civarında ürün var. Bu ürünleri öğrenciler atölyelerde uygulamalı derslerde yapıyorlar. Yapılan ürünleri de dönem sonunda sergiliyoruz. Sergiden kalan, yaptığı oyuncakları almak istemeyen çocuklarımızın ürünleri, dönem başlarında ihtiyacı olan köy okullarına götürüyoruz. Çocuklar seviniyorlar, mutlu oluyorlar. Bizim evlatlarımız da mutlu oluyor. Bu şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz."

Atık malzemelerden oluşan oyuncak sergisi yarına kadar gezilebilecek. Serginin açılışına Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, öğrenciler ile velileri katıldı. (AA)