GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
25 Mart 2020 Çarşamba 15:10

Bergama'da fırınlara koronavirüs denetimi

Bergama Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Koronavirüs’e karşı alınan tedbirler kapsamında fırınlarda denetimlerde bulunarak gerekli uyarıları yaptı. Toplum sağlığını tehdit eden #Koronavirüs salgınına karşı görevli ekipler, fırınlarda çalışan esnafları bilgilendirerek maske ve eldiven dağıtımı gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Hakan Koştu, “İlçemizin dört bir yanında hijyenik koşulları arttırarak önlemlerimizi almaya devam ediyoruz” dedi.

Tarım İlçe Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilen denetimlerde, ilçede faaliyet gösteren işletmelere yönelik hijyen kontrolleri artarak devam ediyor. Ekipler, fırınlarda işletme sahiplerini ve çalışanlarını hijyen kurallarına uyup-uymadıkları konusunda denetledi. Gerek imalathane, gerekse satış kısmında çalışanlara maske, eldiven takmaları konusunda uyarıda bulunup, ayrıca maske ve eldiven dağıtımı yaptılar. Hijyen kurallarına titizlikle riayet etmeleri gerektiği vurgusu yapan ekipler, işletme sahipleri ve çalışanları Koronavirüs konusunda da bilgilendirdi.

Hijyen denetimlerinin yanı sıra fırınlarda ruhsat kontrolü, ekmeklerin gramajı ve fiyat tarifesi konusunda da denetimde bulunuldu. Denetimlerle ilgili açıklamada bulunan Başkan Hakan Koştu,  "Vatandaşlarımızın temel gıda ihtiyaçlarının karşılandığı fırınları bu süreçte sıkı bir şekilde denetliyoruz. Koronavirüs’e karşı ilçemizde gerekli tedbirleri aldık, almaya da devam ediyoruz. Bu süreçte esnafımızın ve vatandaşlarımızın da üzerine düşen görevleri yerine getirmelerini istiyoruz. Koronavirüs ile mücadele döneminde tüm ekiplerimizle sahadayız. İlçemiz genelinde denetimlerimiz devam edecek" dedi.