GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Ekim 2017 Çarşamba 19:34

BerKM'ye 1 yılda 30 bin ziyaretçi!

İzmir'in Bergama ilçesinde 1 yıl önce açılışı yapılan, dünyaca ünlü Türk mimar Emre Arolat'ın imzasını taşıyan Bergama Kültür Merkezi'nin (BerKM) birinci yılında farklı etkinlikleri toplam 30 bin kişi takip etti.

 Dünyaca ünlü piyano virtüözü İdil Biret konseri ile 8 Ekim 2016'da açılışı yapılan BerKM'de geçen sezon 89 etkinlik yapılırken 20'den fazla sergi açıldı. Etkinliklerde 18'i çocuk, 23'ü yetişkin olmak üzere 41 tiyatro oyunu sergilendi. Operalar ile birlikte 32 konser verildi, 16 panel düzenlendi.

BerKM'deki 18 çocuk tiyatrosundan 4'ü 8 seans halinde gösterildi. 7 bin çocuk tiyatro izledi. Sadece tiyatro seyircisi yetişkinler ile birlikte 14 bini aştı. BerKM'de düzenlenen etkinlikleri konser ve düzenlenen paneller ile birlikte yaklaşık 26 bin kişi, sergiler ile birlikte ise 30 bin kişi takip etti.

Ayrıca Bergama Araştırmaları Kütüphanesi ise hafta içi her gün onlarca öğrenci ve vatandaş tarafından ziyaret ediliyor. Burada öğrenciler rahat çalışma ortamı yakalıyor. BerKM'de ki 2 küçük cep sineması da her gün sinemaseverlerin akınına uğruyor.

CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, programlara sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiğini belirterek "Sadece geçen sezon Kasım 2016'dan Mayıs 2017'ye kadar yapılan etkinlikleri yaklaşık 30 bin kişi takip etti. Bu çok önemli bir rakam. Ama bizi en çok sevindiren ise tiyatro seyircisi oldu. Tiyatroların sıkıntı yaşadığı bir dönemde 6 ay gibi bir sürede 14 bin kişi tiyatro izlemeye geldi. Bu izleyicilerin 7 binini ise çocuklar oluşturdu. Onları tiyatro ile buluşturduk. Buluşturmaya da devam edeceğiz. Yeni sezonda da tüm vatandaşlarımızı etkinliklerimizi izlemeye davet ediyorum" dedi.