GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
6 Aralık 2019 Cuma 12:37

Belediye karar aldı: Pınar Karşıyaka’nın mabedi kulübe devredilecek!

Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay, Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’nu, kulübe devretmek istediklerini söylerken, “Salonun tamamının işletmesi ve mülkiyetinin tamamını kulübe devredelim diye bir teklifimiz vardı. Onu gündeme getirdiler. Biz de olumlu bakıyoruz. Şimdi mülkiyetini devredemiyoruz, hukuki bir konu var. Kira almadan, tamamen ücretsiz olarak salonu devredebiliyoruz. Böyle bir noktaya gidecek gibi görünüyor” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Cemil Tugay, 2005 yılında üniversite oyunları öncesinde yapılan, 15 sezondur faaliyette olan Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’nu kulübe devretmek istediklerini açıkladı. Belediye Başkanı Tugay ayrıca salonda protokol krizi yaşandığının aktarılmasıyla ilgili de konuştu.

BİZİM AÇIMIZDAN HERHANGİ BİR SORUN YOK!
Tugay, “Gerilim yok aslında, bir abartı var herhalde. Sadece protokol düzeniyle ilgili bir sorun yaşandı. Kulüp kendisinin hatası olmadığını, düzenlemeyi beden terbiyesi müdürlüğünün yaptığını söyledi. Bu olayla bağımlı değil salonun tamamının işletmesi ve mülkiyetinin tamamını kulübe devredelim diye bir teklifimiz vardı. Onu gündeme getirdiler. Biz de olumlu bakıyoruz. Şimdi mülkiyetini devredemiyoruz, hukuki bir konu var. Kira almadan, tamamen ücretsiz olarak salonu devredebiliyoruz. Böyle bir noktaya gidecek gibi görünüyor. Biz zaten her zaman kulübe destek olmak için elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Bizim açımızdan herhangi bir sorunumuz yok” dedi.

PROTOKOLDE OTURMAK GİBİ BİR HEVESİMİZ YOK!
Tugay ayrıca, “AK Parti ilçe başkanı en önde oturtulmuş o gün. Bizim başkan vekilimiz, meclis üyelerimiz protokole alınmamış. Ondan çıkmış tartışma. Benim eşim gitmişti, onu da arka sıraya atmışlar. Böyle bir sorun o gün olmuş ama bizim için çok önemi yok, gerçekten yok. Protokolde oturmak gibi bir hevesimiz yok. Ben normal tribünde de otururum yani! Bizim kulüple ilgili bağlantımız protokol düzeyinde değil. Öyle bir ilişkimiz yok. Biz her zaman kulübe yardımcı olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Bundan dolayı bizim büyüteceğimiz hiçbir sorun yok” açıklamasını yaptı.

HERHALDE KULÜP DE OLAYA BÖYLE BAKIYOR!
Tugay, “Spor salonunda fitness merkezi var. Onlar kulübe gelir de getirir. Biz salonu kulüp dışında hiçbir şekilde kullandırmıyoruz. Çünkü zeminin bozulmasını istemiyoruz. Çok tadilat yapıldı. Tadilatın boşa gitmesini istemiyoruz. O yüzden çok özenli davranıyoruz. Salonu hiçbir faaliyete kiralamıyoruz. Sadece kulüp kullanıyor. Yukarıda bir misafirhane gibi kullanılan alan vardı, fitness salonudur. ‘Hepsini kulübe devredelim, kulüp bir şekilde gelir elde etsin, kulübe destek olalım’ diye düşünüyoruz. Bu düşünce bir süredir aklımda vardı zaten. Herhalde protokolle ilgili sorun olunca kulüp de ‘böyle olması daha iyi’ gibi bakıyor olaya. Bizce de olumludur” ifadelerini kullandı.