GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Temmuz 2018 Cumartesi 16:17

Belediye Başkanı Şentürk: Delege olsam imza verirdim!

Yerel seçimlerde yeniden aday olacağını ilan eden Beydağ Belediye Başkanı Şentürk, “Değişim muhakkak ihtiyaçtır. Kurultay delegesi olsam değişim için imza verirdim. Değişimin masaya yatırılması lazım. 8-9 tane seçim geçti” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) içinde bulunduğu olağanüstü kurultay tartışmaları ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce lehine değişim talebiyle başlatılan imza toplama hareketi tüm hızıyla sürüyor.

Süreçte 604 imzanın toplandığını öne süren muhalifler ile genel merkez kanadındaki temsilciler birbiriyle zıt açıklamalara imza atıyor.

Partinin en güçlü olduğu illerin başında gelen İzmir’de ise değişim cephesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Genel Başkan eski Yardımcısı, İzmir eski Milletvekili ve İl eski Başkanı Alaattin Yüksel, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Bornova İlçe eski Başkanı Nevzat Kavalar, İl eski Başkanı Asuman Ali Güven, Ödemiş İlçe eski Başkanı Mehmet Birlik gibi önemli isimler yer alıyor.

Görevdeki ilçe başkanları ve belediye başkanlarının büyük çoğunluğu sessizliğini korurken önemli bir bölümü ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana tavır sergiliyor. İl Başkanı Deniz Yücel ise sürecin başından itibaren CHP Lideri’nden yana refleks göstereceğini açıkça ilan etmişti.

Gelinen noktada Beydağ Belediye Başkanı Süleyman Vasfi Şentürk, önemli açıklamalarda bulunarak flaş bir şekilde değişimden yana yeşil ışık yaktı. Kongreler sürecinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun önerisi üzerine kurultay delegesi olmayan belediye başkanlarının yeni dönemde imza toplama girişiminde resmi olarak irade gösteremeyecek. Fakat belediye başkanlarının delege üzerindeki etkisi göz önüne alınırsa gelebilecek her açıklamanın büyük önem arz edeceği de parti kulislerinde konuşuluyor.

DEĞİŞİM MUHAKKAK İHTİYAÇTIR!
Egedesonsöz’e açıklama yapan Belediye Başkan Şentürk, “Değişim muhakkak ihtiyaçtır. Niye ihtiyaçtır? Bunun adı Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal değil. O günün şartlarında Aziz Kocaoğlu, Yılmaz Büyükerşen çıkabilir, profesör çıkar, partimizin bir değeri çıkar kendini anlatır. Başkan Aziz Kocaoğlu da bunu söyledi. Aziz Bey, ‘Biz Muharrem İnce demiyoruz, değişim diyoruz’ dedi. Benim algıladığım buydu. Hayırlısı olsun” diye konuştu.

DELEGE OLSAM İMZA VERİRDİM!
İmza toplama hareketine değinen Başkan Şentürk, “İmzalar yetişir, yetişmez, Kılıçdaroğlu seçilir, seçilmez orası ayrı. İmzanın toplanıp toplanamayacağı şeklinde ince hesaplar yapmam, bilemiyorum.  Kurultay delegesi olsam değişim için imza verirdim. Değişim için imza verirdim ama bu arada düşünürdüm. Belki Kılıçdaroğlu bizi temsil etmeli der gider ona oy verirdim. Kurultayda Muharrem İnce bir hata yapar, ‘sana inandık, güvendik ama sen de yanlışmışsın’ dersin üçüncü biri çıkar ona oy verirsin. Ama değişimin masaya yatırılması lazım. 8-9 tane seçim geçti” dedi.

ADAYLIĞINI AÇIKLADI!
Yerel seçimlerde yeniden aday olmayı düşündüğünü açıklayan ayrıca görevde olan belediye başkanlarının renginin belli etmemesi ve bazılarının da büyük ölçüde Genel Başkan Kılıçdaroğlu’ndan yana tavır sergilemesi karşısında net ifadeler kullandı. Şentür, “Ben burada ciddi oyla seçimler almışım. Ama halk beni yargılar. Yeni dönemde de aday olmayı düşünüyorum. Yerel seçimlerde adaylık bekleyenlerin tutuk davrandığını düşünüyorum. Benim gibi bir vatandaş tutuk olmaz. Bizim genel merkeze karşı değil halka karşı sorumluluğumuz var. Önce onlara hesap vermeliyiz. Siyasi partime zaten hesap veriyorum. Vatandaş, ‘Vasfi Başkan koşturuyor, Aziz Başkan koşturuyor’ diyor. Bazı şeyleri bilmek için metropolde siyasetçi olmak gerekmiyor. Metropoldeki çoğu kişi siyasetin ‘S’sini bilmiyorken ben amcamla siyaset yapıyordum. Belediye başkanlığı ayrı iş. Halk, ‘bu adamla gitmek istiyorum’ derse bunu ne parti ne genel başkan durdurabilir. Biz Karşıyaka değiliz. Kitle orada bellidir. Yüzde 75 almazsın yüzde 50 ile seçim alırsın. Ama burası faklı” ifadelerini kullandı.