GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Şubat 2020 Perşembe 12:26

Başkan Yücel’in ikinci dönemi resmen başladı: Bugünden itibaren parti içi yarış bitmiştir!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in ikinci dönemi resmen start aldı. Yeni seçilen yöneticilerle birlikte seçim kurulundan mazbatasını alan Yücel, önemli açıklamalarda bulundu. Yücel, “Bugünden itibaren CHP İzmir İl Örgütü’nde parti içi yarış bitmiştir” mesajını verdi. Yücel ayrıca basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, il yönetim kurulu ve il disiplin kurulu üyeleri mazbatalarını aldı. Geçtiğimiz Cumartesi Günü gerçekleşen il kongresinde ikinci dönemi için vize alan Başkan Yücel ve yöneticiler Konak İlçe Seçim Kurulu’na ardından da Cumhuriyet Meydanı’na gitti.

Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kollarının temsilcileri ile örgüt mensupları törene katılırken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer buluşmada yer almadı. Atatürk Anıtı’na çelenk bırakan Yücel daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

BUGÜNDEN İTİBAREN CHP İZMİR İL ÖRGÜTÜ’NDE PARTİ İÇİ YARIŞ BİTMİŞTİR
Kongre sonrasında oluşan yeni yapıyı değerlendiren Yücel, “Bugün burada bulunan kadrolarımız CHP örgütü ve iradesiyle seçilmiş kadrolardır. Bu kardılar CHP’yi iktidara taşıyacak kadrolardır. Bugünden itibaren CHP İzmir İl Örgütü’nde parti içi yarış bitmiştir. Bundan sonraki süreçte yeni seçilen arkadaşlarımızla birlikte bütün birikimimizi, enerjimizi, emek ve mesaimizi partimiz, yaşadığımız kent ve ülkemiz için kullanacağız. Türkiye’yi artık çürümüş ve yozlaşmış olan AKP iktidarından kurtarmak için kullanacağız. Mazbatamızı aldık, Ata’mızın huzuruna çıktık. Tüm İzmirlilere şunun sözünü veriyoruz; ülkemizde demokrasinin, hukukun üstünlüğünün, adalete, yargıya güvenin yeniden tesis edildiği tüm yurttaşlarımızın eşit ve özgür bireyler olarak güven içinde yaşadığı bir Türkiye kurmak için mücadelemize devam edeceğiz. Cumhuriyet değerleri, Atatürk ilkelerinden, demokrasi ve hukuk kurallarından asla ve asla taviz vermeyeceğiz. AKP’nin faşist yönetim anlayışına eğilmeden, kırılmadan, yıkılmadan mücadelemize devam edeceğiz. 31 Mart yerel seçimlerinde halkımız bize bir sorumluluk ve görev verdi. Bunun bilinciyle CHP’yi ilk seçimlerde iktidara taşımak için tüm örgütümüzle birlikte mücadele vereceğiz” dedi.

HERHANGİ BİR SIKINTI YARATMAZ
Yeni yönetim kurulunun sadece 4 yedek üyeden oluşması hakkında konuşan Yücel, “Çarşaf liste olduğu zaman gerçekleşebilen bir şey... 4 tane yedek üyenin olması bir sakınca yaratmaz. Biz burada hizmet için görev aldık. Yönetim kurulu üyelerimiz de aynı şekilde görev aldı. Herhangi bir sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum. 2 yıl görev yaptık. 2 yıllık görev süremizde sadece 2 arkadaşımız istifa etti. O yüzden bu konuda herhangi bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum” açıklamasını yaptı.

GÖREVİMİN BAŞINDAYDIM, YİNE OLACAĞIM!
2018 yılında gerçekleşen kongrede göreve süresi bitmeden istifa etmeyeceğinin sözünü veren fakat ikinci seçimde böyle bir taahhütte bulunmayan Yücel, “O zamanki koşullar böyle bir söz vermemizi gerektiriyordu. Ben yine görevimin başındayım. Görevimin sonuna kadar başında olacağımı ifade ediyorum. Kongrede bunu söylememiş olmamız, taahhüt etmemiş olmamızdan farklı bir anlam çıkarılmaması gerekir. Bu görevler hizmet için yapılır. Bu makamlar hizmet için işgal edilecek makamlar. Ben 2 sene önce de aynı mantıktaydım şu anda da aynı mantıktayım. Aynı bilinçle görevime devam edeceğim” dedi.

O ZAMAN DÜŞÜNÜRÜZ!
Yücel, ‘Olası bir erken seçimde milletvekili aday olacak mısınız?’ sorusu karşısında ise, “Onu o zaman düşünürüz, konuşuruz. Şu anda benim istifa etmek, görevimi bırakmak gibi bir düşüncem yok” cevabını verdi.

DİLERİZ Kİ TUTUKSUZ YARGILANMA KARARI ÇIKAR
Urla Belediye Başkanlığını yürüttüğü sırada FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan Burak Oğuz’un 14 Şubat Cuma Günü (Yarın) hakim karşısına çıkacak olmasına değinen Yücel, “Urla Belediye Başkanımızın yarın İzmir 17’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk duruşması var. Duruşmayı takip edeceğiz. Orada maddi ve manevi olarak başkanımızın yanında olacağız. Dileğimiz ve temennimiz şudur ki; başkanın adil ve tarafsız bir şekilde yargılanması, davaya bakan hakimlerin hiçbir baskı altında kalmadan, tamamen anayasanın kendilerine verdiği görev doğrultusunda bir karar vermelerini istiyoruz. Biz başkanımızın en kısa sürede bu suçlamadan aklanacağına ve tahliye olacağına inanıyoruz. Dileriz ki tutuksuz yargılanma konusunda bir karar verilir ve süreç işler” dedi.

YENİ İL BİNASI ALMAK İÇİN EKSİKLİKLERİ TAMAMLADIK
Kongre sonrasında Ankara’ya giderek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Yücel, ziyaret hakkında detaylı bilgi verdi. Yücel, “Genel başkanımıza bilgi ve rapor verdim kongremizle ilgili. Önümüzdeki süreçte yapacaklarımızla ilgili bilgi verdim. Önümüzdeki günlerde bir il binası alacağız. Bununla ilgili bir takım evrak eksiklikleri vardı. Onları tamamladık. Genel başkanımız iktidara yürüyen bir CHP örgütü olarak seçimlere yönelik çalışma yapmamız konusunda bizlere talimat verdi. Ben de bunu ilçe başkanlarımızla ve yöneticilerimizle paylaşarak yol haritası hazırlayacağız” diye konuştu.

HİÇBİR ZAMAN TEK, UZLAŞI ADAYI OLAYIM ÇABASINDA BULUNMADIM!
İstanbul ve İzmir’de tek adaylı gerçekleşen kongrelerle ilgili gelen bir soruyu yanıtlayan Yücel, “Ben hiçbir zaman tek aday olayım, uzlaşı adayı olayım çabasında, gayretinde bulunmadım. ‘Örgütlerin desteğini alan, kendini yeterli gören, kendine güvenen her arkadaşımız aday olabilir’ dedim. Bu iki aday da, üç aday da, beş aday da tek aday da olabilir. Bu kongre sürecinin dinamiklerinin kendiliğinden oluşturacağı bir durumdur. Bu dönem tek adaylı bir kongre oldu. Ben bunun demokrasiye bir zarar verdiğini düşünmüyorum. Neticede CHP hukuk kuralları ve tüzükle yönetilen bir partidir. Herkes aday olma hakkına sahiptir. Ancak tüzük kuralları çerçevesinde yeterli imzaya sahip olunduğunda aday olunabilir. Geçmişte çok adaylı yarışlar da olmuş olabilir. Bu süreçte 30 ilçe başkanımızın desteğiyle ve 540 imzayla yola çıktık. Tek adaylı kongre sonrasında yeni seçilen kadrolarımızla birlikte görevdeyiz. Geçmişte de kentimize ve ülkemize hizmet etmek istiyorduk bugün de aynı anlayıştayız. Görevimizin ağırlığını, zorluğunu biliyoruz. 2 senede önemli bir süreç atlattık, 2 seçim atlattık, tecrübe edindik. Önümüzdeki süreçte projelerle halkımıza katkı koyacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.