GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Ocak 2020 Perşembe 10:26

Başkan Yıldırım kongre tavrını açıkladı: Ben ve aile fertlerim…

Serdar Koç ile Serdar Yavaşoğlu arasında geçmesi beklenen Karşıyaka seçimleri için konuşan Başkan Uğur Yıldırım, “18 Ocak 2020 tarihinde yapılacak kongremizde hiç bir şekilde taraf olmayacağımın ben veya herhangi bir aile ferdimin hiç bir listede olmayacağının bilinmesini isterim. Hiç bir delege arkadaşımın üzerinde yönlendirme yapmayacağım. Tarafsız bir ilçe başkanı olarak hareket edeceğim” dedi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde ilçe kongrelerinde sona yaklaşıldı. Partinin kentteki kalesi olarak kabul edilen Karşıyaka’da 18 Ocak Cumartesi Günü delegenin önüne sandık konulacak. Mevcut İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’ın aday olmayacağı seçimde Serdar Koç ve Serdar Yavaşoğlu rekabet edecek.

Mahalle delege seçimlerinde mavi ve beyaz listelerin yarışının yaşandığı Karşıyaka’da İlçe Başkanı Yıldırım’ın aday olmasa da destek vereceği isim merak ediliyordu. Başkan Yıldırım tavrını açıkladı.

Yıldırım şunları söyledi:

"Karşıyaka örgütünün değerli üyeleri ve delegeleri;

Partimizin mahalle koordinatörlüğü ile başlayan siyasetimde ilçe yönetim kurulu üyeliği

Seçim ve Hukuk işlerinden sorumlu başkan yardımcılığı, Örgüt ve Parti örgütlerinden sorumlu başkan yardımcılığı, 2015-2017 Karşıyaka İlçe başkanlığı 1.dönem, 2017-2020 Karşıyaka İlçe Başkanlığı 2.dönem görevlerini yaptım.

Mahalle delegesi, İl delegesi ve 35.ve 36.Kurultaylarda kurultay delegeliği yapma onurunu yaşadım. 18 Ocak 2020 tarihinde yapılacak kongremizde hiç bir şekilde taraf olmayacağımın ben veya herhangi bir aile ferdimin hiç bir listede olmayacağının bilinmesini isterim. Hiç bir delege arkadaşımın üzerinde yönlendirme yapmayacağım.

Tarafsız bir ilçe başkanı olarak hareket edeceğim. Listeleri elime aldıktan sonra bugüne kadarki süreçte partimize zarar verdiğini düşündüğüm, kadın ve gençlik kollarının görevden alınmasına sebebiyet veren kişiler üzerinden karar vereceğim.

Kongre delegesi arkadaşlarımından tek isteğim; her dönemin belirleyicisi olmaya çalışan, şahsi çıkar ve menfaatleri için mücadele edenleri değil dava adamı olarak partisinin iktidarı için çalışan üyelerden yana tercihlerini kullanmaları..."