GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
7 Kasım 2019 Perşembe 13:50

Başkan Yıldırım: Sağlık çalışanlarını ötekileştiremezsiniz!

Sağlık-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yönetimine yapılan eleştirilere sert tepki göstererek, ‘’sağlık çalışanlarını ‘cahil, eğitimsiz, hizmetli kadrosunda yer alıyor’ gibi sözlerle ötekileştiren, küçük gören ve sağlık çalışanları arasına nifak sokmak isteyen sendika başkan yardımcısı kendine gel, haddini bil’’ dedi.

Sağlık-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yönelik yapılan ‘’iş bilmeyen yöneticiler var’’ haberine sert tepki gösterdi. Başkan Yıldırım sağlık sendikası üst düzey yöneticisi olan bir kişinin kamu hastanelerinin CEO sistemiyle yönetilmediğini bilmemesinin içler acısı olduğunu belirterek, ‘’Sağlık Bakanlığı Kamu Hastanelerinin CEO sistemi ile yönetilmediğini bilmeyen bir sağlık sendikası genel başkan yardımcısı, ne içler acısı bir durumdur bu. Kaldı ki siz sağlık çalışanlarını temsil edip, haklarını korumak için varsınız. Henüz yönetmelikten haberiniz yokken sağlık çalışanlarına hangi alanda destek, hizmet üreteceksiniz? Tüm bilgisizliğinizi gözler önüne seren bu talihsiz açıklamayı yapmadan önce keşke bir zahmet edip Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Taşra Teşkilatı Yönetmeliğini okusaydınız. Biz buradan bir tavsiyede bulunalım, sendikacılığı kendi şahsi menfaatleriniz için değil çalışan, emek veren tüm çalışanlar için yapın! Biraz okuyun öğrenin ki konuştuğunuz karşılık bulsun’’ dedi.

Sağlık çalışanlarının unvanlarına göre sınıflandırması, hor görmesinin kendisini çok üzdüğünü belirten Başkan Özgür Yıldırım, ‘’yardımcı sağlık hizmetleri personelinin taşınır kayıt kontrol yetkilisi olmasına engel teşkil eden bir yönetmelik mi var? Hiç araştırdınız mı? Peki yardımcı sağlık hizmetleri personeli bir sendikanın genel başkanı olabiliyor da taşınır kayıt kontrol yetkilisi neden olamıyor? Yardımcı sağlık personeli sivil savunma biriminde, sivil savunma uzmanı görevinde olabiliyor da taşınır kayıt kontrol yetkilisi mi olamıyor? Sağlık personellerinin unvanlarına göre ötekileştirilmesi bizi çok üzmüştür. Bu talihsiz aynı zamanda hadsiz açıklamayı yapanlar sağlık personellerine bakış açılarını ortaya koymuştur’’ dedi.

Sağlık-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım açıklamasında şu ifadelere verdi; ‘’

Bol keseden suçlamalarınızı yönelttiğiniz kişinin bir kadın, bir anne olduğunun unutulması ve çirkin ithamda bulunulması bizi derinden üzmüştür. ‘’Kardeşim’’ diyerek savunduğun kişiyi hiç araştırdın mı? Mesela kendisinin savcılığa intikal etmiş bir dosyası var mı, bu dosya hakkında bilgi sahibi misin? Yoksa bu sözleri sarf ederken yine bir ayrım içerisine mi girdin? “Temizlik görevlisi olduğu için“ diyerek bir unvan ayrımı yapan kişinin Genel Başkan Yardımcısı sağlık camiasına adına utanç verici bir durumdur. Samimiyetsiz ve insanları hor gören bu yaklaşımı kınıyorum. Vicdanlarını ve insanlıklarını kaybetmemeleri gerektiğini düşünüyorum.

Sizin niyetiniz tamamen fırsat sendikacılığı! Fitne atıp, kargaşa yaratıp, kendinize fayda sağlamak tek amacınız, bunu da tüm sağlık camiası görüyor, biliyor.

Hastanede kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e hakaret edildiği, yırtıldığı yalanı ile algı oluşturmaya çalışıyorsunuz. Sürecin tamamen yalan ve uydurma olduğu ortadadır. Kimlere şirin gözükme derdindeyseniz bunu insan hayatı ile oynamadan yapınız. Genç bir çalışanın geleceğini çalmanın, iftirayla meslek hayatını karartmanın anlamı yoktur. Ortak değerimiz Kuran-ı Kerim’in adını kullanarak insanların hassas duygularını kabartmak, topluma nifak sokmak, kargaşa yaratma ve bu kargaşadan nemalanmak kadar adice bir fitne olamaz. Soruyorum size kime ve kimlerden talimat alıyor kime hizmet ediyorsunuz?

Bir takım gerçek dışı söylemlerle gencecik sağlık çalışanını hiçbir sendikaya üye olmamasına rağmen açıkça hedef göstermek, yalanla, iftirayla, asılsız ithamlarla sağlık çalışanın geleceğine kast edip geleceğini yok etmek kimsenin hakkı da, haddi de değildir. Burada net bir şekilde söylüyorum. Adam olacaksınız! İnsan olacaksınız, sendikacılığı size öğreteceğiz.

Sağlık Çalışanlarının Evlatlarının Kalbinde Yara Açtınız

Sağlık çalışanlarını eğitimleri ve unvanlarını baz alarak aşağılayıcı ifade ve üslup kullanmak, onları temsil etmek, haklarını savunmakla görevli birine hiç yakışmadı, siz sağlık çalışanlarına hakaret ettiniz, ‘’ilkokul mezunu, yolunu bilmez, bulamaz’’ bu cümleleri kullandığınız sağlık çalışanlarının aileleri, evlatları var, siz bu sağlık çalışanlarımızın çocuklarının kalplerinde yara açtınız, onların onuruyla, gururuyla oynadınız, ailelerine karşı küçük düşürdünüz.

Her daim söyledim, buradan bir defa daha söylüyorum. Sağlık çalışanı olan herkes, bizim üyemiz olsun ya da olmasın biz onların temsilcisi, avukatı, sesi, sözü, ailesiyiz. Bizim var olma sebebimiz emek veren tüm kardeşlerimize samimi ve iyi niyetimizle hizmet üretmek, geleceğe evlatlarıyla birlikte güvenle bakabilmelerini, huzurla çalışabilmelerini sağlamak. Hiç kimse sağlık çalışanlarını eğitimi, unvanı ile ötekileştirilemez, küçük düşürülemez.