GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Temmuz 2020 Cumartesi 11:25

Başkan Tugay’dan fotoğraflı yanıt: TOKİ işte burayı sattı

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, bazı vatandaşların TOKİ tarafından hangi arazinin satıldığını bilmediklerini açıklaması üzerine arazinin fotoğraflarını sosyal medya hesabından yayınladı.

EGEDESONSÖZ- TOKİ tarafından Mavişehir’de bulunan “rekreasyon alanı” ve “açık spor alanı” planlı araziler 112 milyon TL gibi yüksek bir meblağa satılmıştı.

Arazinin kendilerine devredilmesi çağrıda bulunan ancak yanıt alamayan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, karara tepki göstermiş ve hukuki süreç için adım atacaklarını açıklamıştı.

Diğer yandan bazı vatandaşların arazinin nerede olduğunu bilmediklerini sosyal medya üzerinden açıklaması üzerine Tugay arazinin fotoğraflarını yayınladı. Tugay açıklamasında “TOKİ, halka ait alanları sattı derken, “Nereyi sattılar?” diye soran vatandaşlarımız var. İşte bu fotoğraflarda gördüğünüz alanı sattılar. Bu satış kabul edilemez. Hiç kimsenin burayı kendi özel mülkiyetine geçirme ve hatta daha ileri giderek buraya konutlar, malikaneler yapma hakkı yoktur. Buna sonuna kadar karşı duracağız” dedi.