GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
9 Nisan 2020 Perşembe 09:37

Başkan Soyer günlüğünü paylaşmaya devam ediyor: İzmirlilere neler söyledi?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, hemşehrileriyle gün içinde yaptığı tüm eylemleri paylaşmaya devam ediyor. Soyer bilgiler verirken koronavirüs salgını sürecinde yapılan yardımları rakam vererek İzmirlilere duyurdu.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, gün içinde yaptığı eylemleri, ‘Başkanın Günlüğü’ adı altında kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, bugün de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ve verdiği “Bu onurlu görevi sizler adına yürüttüğümü hiç unutmayacağım. Şeffaf, hesap veren yönetim anlayışından asla vazgeçmeyeceğim. İşte bugünkü not defterim. Biz varız” mesajla açıklamalarda bulundu.

Soyer, “Kriz döneminde toplu ulaşım araçlarını kullanım yüzde 10’lara kadar düştü. Türk Belediyeler Birliği Başkanı Sayın Fatma Şahin ile bu konuyu telefonda görüştüm. Hükümet nezdinde yapılması gereken sübvansiyonlar ve yasa değişiklikleri önerimizi tüm belediyeler adına ilettim. Sabah Başkan Vekilimiz Mustafa Özuslu ve Genel Sekreterimiz Buğra Gökçe ile kriz icra kurulu toplantısı yaptık. Alınacak ek önlemleri değerlendirdik” dedi.

Soyer ayrıca şunları söyledi:

"Sayılarla desteklerimizden bazıları;

İhtiyaç sahiplerine 2 bin 710 gıda paketi

400 aileye gıda paketi yanında 1 kilogramlık kavurma

1-5 yaş arası 2 bin 353 çocuğa 36 bin litre süt

Borcu olmasına karşın suyu geçici bağlanan abone sayısı 207

Psikolojik destek hattına ulaşan kişi sayısı 42

1622 noktada dezenfekte işlemi

Evde kalın, sağlıkla kalın"