GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
21 Ağustos 2019 Çarşamba 23:42

Başkan Soyer’den yangın hamlesi: Ormanlık alanda olağanüstü meclis!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, kentte 3 gün boyunca durdurulamayan ve sonucunda 500 hektar üzerinde bir alanın yok olduğu orman yangınları için meclisi 30 Ağustos’ta olağanüstü toplama kararı aldı. Toplantı İzmir Buluşması adı altında yangın çıkan ormanlık alanda yapılacak. Tüm kamuoyuna yapılan duyuruda vatandaşlara seslenen Soyer, “Sevgili hemşerilerim. Dileğim, hepinizin 30 Ağustos’ta bize katılması ve ormanlarımıza yerinde sahip çıkması. Gel, gör, koru!” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentte 3 gün boyunca süren orman yangınlarının kontrol altına alınması sonrasında gerçekleştirdiği hamlelere devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer,  toplumun pek çok duyarlı kesiminden gelen fidan dikim talepleri karşısında yaptığı çağrıda tüm gönüllüleri belediye şemsiyesi altına davet etmişti. Orman yangınlarının önlenmesi ve bir daha olmaması için yetkililerle sürekli alanlarda olan ve ayrıca yeni dönemde arazileri soğutma ve yeşillendirme yönünde gerçekleşecek çalışmalar noktasında elini taşın altına sokmaya hazırlanan Başkan Soyer son olarak 30 Ağustos tarihinde meclisi olağanüstü bir şekilde toplama kararı aldı.

‘Ormanlarımızın yaralarını yangın yerinde saracağız’ diyen Soyer ‘İzmir küllerinden doğacak’ başlığı altında başlatılan kampanya özelinde kamuoyuna yaptığı duyuruda, “Hepinizi doğamıza sahip çıkmak için 30 Ağustos’ta yanan İzmir ormanlarında gerçekleştireceğimiz İzmir Buluşması’na davet ediyorum. İzmir Büyükşehir Meclisi’ni de 30 Ağustos’ta yanan ormanlarımızda olağanüstü toplamak için davet edeceğim. Yalnızca fidan dikimi hakkında değil, ormanlarımızı yaşatmak için gerekli tüm konulardaki kararlarını o gün halkımızın huzurunda verecek. Sevgili hemşerilerim. Dileğim, hepinizin 30 Ağustos’ta bize katılması ve ormanlarımıza yerinde sahip çıkması. Gel, gör, koru!” ifadelerini kullandı.