GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Haziran 2019 Pazartesi 17:40

Başkan Soyer’den AK Partili Yıldırım’a: Pili bitmiş!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında rakip olan CHP’li İmamoğlu ve AK Partili Yıldırım’ın çıktığı canlı yayın programı özelinde konuşurken, “Biri gitmekte olanı, öbürü gelmekte olanı gösteriyor. Gitmekte olanın pili, şarjı bitmiş. Öbür tarafta coşku, heyecan ve kararlılık, özgüven var, bence mükemmel” dedi. ‘Siz kendi seçim sürecinizde böyle bir programa çıkmak ister miydiniz?’ sorusunu da yanıtlayan Soyer, “Olabilirdi, çok da fazla düşünmedim. Ama bu ne kadar etkili oldu, onu bilmiyorum” diye konuştu. 

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Başkanı Tunç Soyer, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Ekrem İmamoğlu ile AK Partili rakibi Binali Yıldırım’ın canlı yayın programında tartışmasını değerlendirdi. 

‘Siz kendi seçim sürecinizde böyle bir programa çıkmak ister miydiniz?’ sorusunu da yanıtlarken, “Olabilirdi, çok da fazla düşünmedim. Ama bu ne kadar etkili oldu, onu bilmiyorum” dedi.

AK Partili Yıldırım ve CHP’li İmamoğlu özelinde konuşan Başkan Soyer, “Biri gitmekte olanı, öbürü gelmekte olanı gösteriyor. Gitmekte olanın pili, şarjı bitmiş. Öbür tarafta coşku, heyecan ve kararlılık, özgüven var, bence mükemmel” açıklamasını yaptı. 

İzmir’deki ayrıştırma rakamlarının programda Yıldırım’ın elinde yer almasına değinen Soyer, “Kendisi de ne yaptığını bilmiyor. O yüzden fazla üzerinde durmadı” dedi. 

Soyer ayrıca Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki AK Parti Grubu ile Ankara ziyareti gerçekleştirileceğini de söylerken, “Seçimden sonra randevulaşacağız, beraber gideceğiz. Onlardan randevuyu rica edeceğiz” açıklamasını yaptı.