GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
13 Ağustos 2019 Salı 12:54

Başkan Oran vatandaşlarla bayramlaştı

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, bayramın ikinci gününde vatandaşlarla bayramlaşmak için belediye hizmet binasında için bir araya geldi. Başkan Oran, “Çeşme Çeşme olalı böyle büyük bir bayram kutlaması görmemiştir. Belediye binasına sığamadık, bir dahaki bayramlaşma törenini meydanda gerçekleştireceğiz. Çeşme bizim evimiz, biz kocaman bir aileyiz, biz birlikte güzeliz. Benim büyük Çeşme ailem, iyi ki varsınız. Tüm Çeşme ailemizin Kurban Bayramı mübarek olsun” dedi.

Çeşme Belediye BaşkanıM. Ekrem Oran, Kurban Bayramı’nın ikinci günü vatandaşlarla bayramlaşmak için belediye hizmet binasında bir araya geldi. Bayramlaşma törenine Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı, PM Üyesi Bülent Tezcan, CHP Parti Meclis Üyesi Semra Dinçer, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Oğuz, CHP Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğlullar, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, birim amirleri, işçiler, memurlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bayramlaşma töreninde konuşma yapan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Çeşme bizim evimiz, biz kocaman bir aileyiz, biz birlikte güzeliz. Tüm Çeşme ailemizin bayramı mübarek olsun” dedi.

“Bir dahaki bayramlaşmayı meydanda yapacağız”

Bayramlaşma törenine yoğun katılım olması üzerine Başkan Oran, “Çeşme Çeşme olalı böyle büyük bir bayram kutlaması görmemiştir. Belediye binasına sığamadık, bir dahaki bayramlaşma törenini meydanda gerçekleştireceğiz. Benim büyük Çeşme ailem, iyi ki varsınız” diye konuştu.

“Çalışmaya devam edeceğiz”

“Çeşme ailemiz için hep beraber çalışmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerine devam eden Başkan Oran, hayata geçirdiği ve geçirmeyi planladığı projelerden bahsederek, şunları söyledi:

“Parti büyüklerimizi ve Çeşme ailemi böyle güzel bir günde makamımda ağırlamaktan büyük onur duyuyorum. Diyeceksiniz ki başkanın makam masası ne kadar dağınık. Benim masamda Çeşme ile ilgili projeler var. Kimin neye ihtiyacı olduğu, kimlerle neler yapmamız gerektiği var. Mesela 12 İyon kentinden biri olan Ildırı/Ertyhrai’yi ayağa kaldırmamız lazım, biz kaldıracağız. Sonra Yıldız Burnu. 1950’de gerçekleşen bir depremle, Allah’ın Çeşmeliler’e ve Ilıcalılar’a bir nimeti var. Denizin içinden sıcak su çıkıyor. Ama gelin görün ki orada şu anda insanlar yıkanıyor. Demek ki biz bu dönemde Yıldız Burnu’nu ve o güzel sıcak sularımızı Çeşme turizmine kazandıracağız. Musalla Mahallesi bizim Cumhuriyet Dönemi öncesi Müslüman mahallemiz. M. Ö 2.500 yılında Tunç Çağı’na ait ilk şarap fabrikası var, biz bu şarap fabrikasını da ayağa kaldıracağız. Ve orada malları Arkeolojik Sit Alanı olarak ilan edilen, mağdur olmuş Çeşmeli halkımızı da bu mağduriyetten biz kurtaracağız. Genel Başkanımızın bizlere bir talimatı var, biz de bunu yerine getirerek, Çeşme’ye kreş yapıyoruz. Yakında siz değerli hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Halk plajlarımızı halka açıyoruz. Başladık ve Ilıca Plajımızı halka açtık ve Türkiye’nin en güzel ücretsiz plajı seçildi 1950-1960’lı yıllardaki Çeşme Meydan Kafe’mizi açtık. Biz artık halkçı belediyeciliğin gereğini her yerde her noktada yapacağız. Çeşme ailemiz için hep beraber çalışmaya devam edeceğiz. Çok daha mutlu ve çok daha güzel, daha yaşanabilir bir Çeşme yaratacağız. Çeşme bizim evimiz, biz kocaman bir aileyiz, biz birlikte güzeliz. Benim büyük Çeşme ailem, iyi ki varsınız, bayramınız mübarek olsun, her şey çok güzel olacak.