GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
18 Ocak 2018 Perşembe 16:12

Başkan Kocaoğlu’ndan denizin taşmasıyla ilgili açıklama: Samimiyetle söylüyorum…

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, sağanak ve fırtınanın kentte hayatı olumsuz etkilemesi karşısında, “Şunu samimiyetle söylüyorum; sürekli yağmur suyu ayrıştırma yatırımları yapıyor, yeni kanallar açıyoruz. Ama denizin böyle güçlü dalgalarla taşmasına yapacak bir şeyimiz yok” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentte sabah saatlerinden itibaren başlayan şiddetli yağmur ve rüzgarın etkisiyle denizin kabarması sonrasında denizin 40 santimetre yükselmesi ve Kordon’un sular altında kalmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

DENİZİN BÖYLE DALGALARLA TAŞMASINA YAPACAK BİR ŞEYİMİZ YOK
Başkan Kocaoğlu, “Yaşadığımız olay, denizin med-cezirle beraber kabarıp fırtınayla birlikte ve büyük dalgalar halinde karaya vurması sonucu meydana gelen bir doğal afettir. Çok yoğun şekilde gelen deniz suyu bir anda taşma yaptığı gibi, yağmur suyu kanallarımızdan da geri tepti. Şunu samimiyetle söylüyorum; Tam 19 senedir ki bunun 5 senesi Ahmet Piriştina’ya, 14 senesi bize aittir; sürekli yağmur suyu ayrıştırma yatırımları yapıyor, yeni kanallar açıyoruz. İzmir çukurda bir kent. Topografyasını iyi bildiğimiz için Hollanda’da olduğu gibi pompa sitemleri kurup gelen suyu tahliye etmeye çalışıyoruz. Ama denizin böyle güçlü dalgalarla taşmasına yapacak bir şeyimiz yok” diye konuştu.