GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Eylül 2021 Salı 20:32

Başkan Kılıç’tan talep: Buca Stadı park ve yeşil alan olsun

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç uzun süredir akıbetinin ne olacağı konusunda bir karar alınamayan eski Buca Stadı’nın imar planlarına uygun şekilde park ve yeşil alan olmasını istedi.

EGEDESONSÖZ - İzmir’in Buca ilçesinde ulaşım ve altyapı sorunlarının da çözümü için üzerinde çalışılan eski Buca Stadı’yla ilgili önemli bir süreç başladı. Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün tadilat yaptığı alanın İmar planlarına uygun yeşil alan ve park yapılmasına yönelik çalışmaların startı verildi.

Alanda incelemelerde bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer’den oluşan heyete yerinde önerilerde bulunan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç eski stadın Bucalıların kullanımına açılmasını istedi. Yanına CHP İlçe Başkanı Hacer Taş’ı da alarak heyetle buluşan Başkan Kılıç, İmar planlarının kesinleştiğini hatırlattı. 

Kılıç’ın buluşmada, “İlçemizin yeşil alana ve meydana ihtiyacı var. Depremde toplanma alanı olarak da kullanılabilecek bu yer artık spor alanı değil. Bu stat yıkılarak ortadan kaldırılmalı, park yeşil alan olarak halka açılmalıdır. Biz belediye olarak bu konuda kararlıyız” dediği öğrenildi. 

Buca Çevik Bir Meydanı’nın bitişiğinde yer alan eski Buca Stadı’nın uzun yıllardır yıkılması planlanıyordu. Kendin gündeminde olan konuyla ilgili zaman zaman çıkan tartışmalarda mülkiyeti bakanlığa ait 11 bin metrekare alanın belediyeye devredilmesi talep ediliyordu.

Eski Buca Stadı’nda yapılan toplantıda incelemelerde bulunan AK Partili Kaya’nın da talebe sıcak baktığı ve ilçede yeşil alan, park alanı talebini takip edeceğini söylediği ifade edildi. 

Öte yandan ziyarette; AK Parti Buca İlçe Başkanı Hakan Kalfaoğlu ve Buca İlçe Emniyet Müdürü Ruhan Gürol Saraçoğlu ile partililer de hazır bulundu.