GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Ağustos 2020 Pazartesi 01:28

Başkan Kayalar’dan orman yangını açıklaması: Durum normal değil!

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar orman yangınlarıyla mücadelenin sürdüğünü belirtirken, “Dört farklı yerde yangının birden çıkması normal bir durum değil. Tüm ekiplerimiz sahada. Belediyelerimizden destek istedik” dedi. Kayalar’ın açıklaması sabotaj ihtimalini gündeme getirdi.

EGEDESONSÖZ - İzmir’in farklı bölgelerinde çıkan orman yangınlarıyla mücadele sürüyor. Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin karadan ve havadan çalışmaları devam ederken saha personeline başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilçe belediyelerin desteği de devam ediyor.

İzmir’de en büyük çaplı yangın olarak bu yıl kayıtlara geçen Menderes’e bağlı Çile Köyü’ndeki alevler sahile kadar indi. Ahmetbeyli-Özdere arasında bulunan Koru Sitesi Evleri’ne kadar yaklaşan alevler evlerin boşaltılmasına neden oldu. Aynı gün Gümüldür ve Çatalca’da başlayan yangın akıllara sabotaj ihtimalini getirdi. İlçede dört farklı yerde alevlerin yükselmesi kafaları karıştırdı.

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, ekiplerin sahada olduğunu belirtirken, “Dört farklı yerde yangının birden çıkması normal bir durum değil” dedi. Başkan Kayalar, emniyet ve orman bölge müdürlüğü yetkililerinden sürekli bilgiler aldıklarını da söylerken ilçede bulunan geniş ormanlık alanlarda başlayan yangının eş zamanlı tesadüf olmadığını vurguladı.

Kayalar, “Menderes Belediyesi tanker ve personel kaynağı ile ekiplere yardımcı oluyor. Diğer ilçelerimizin başkanlarını da aradım. Onlar da araç gereç gönderdiler. Sürekli sahada koordineli halde çalışıyoruz. İki gündür ne yazık ki ilçemizin farklı noktalarında çıkan yangınlar nedeniyle ciğerlerimiz yanıyor. Temennimiz en kısa sürede bu facianın da son bulması” ifadelerini kullandı.