GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
8 Kasım 2019 Cuma 11:54

Başkan Kayalar’dan mesaj yağmuru: Hastane, borçlar, kongre süreci ve selefi için ne dedi?

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar tamamlanmayan hastane, belediyenin borcu, partisinin içinde bulunduğu kongre süreci ve görevi devraldığı Soylu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kayalar net mesajlar verdi.

EGEDESONSÖZ- Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege programına katılarak gazeteciler Mehmet İşler ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Seçimin ardından geride kalan süreci değerlendirerek projelerinden bahseden Başkan Kayalar, CHP’de yaklaşan kongre süreci hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

ESNAFA OLAN BORCUMUZUN BİR KISMINI ÖDEDİK
Geride kalan başkanlık süreci hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Kayalar, “Geride kalan süreçte tasarruflarda bulunduk ve piyasaya olan 10 milyon borcu ödedik. Şu an belediyemizi rutin işleri yapılabilir hale geldi. Biz belediyeyi aldığımızda 135 milyon lira borç vardı, bunun bir kısmı esnafa olan borçlardı. İlk etapta esnafımıza olan borcun 10 milyonluk bir kısmını ödedik. İlk projemiz olan kreş konusunda meclisten yetkiyi aldık, Ocak ayında hizmete açmayı planlıyoruz. Sonrasında Masal Evi projemizi de kısa süre içinde hayata geçireceğiz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN OTOPARK TALEBİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in düzenlediği İzmir Stratejik Plan toplantısında başkana yapılan Menderes sunumundan bahseden Kayalar, “En büyük sorunlarımızdan biri otopark sorunu, bu konuda öneride bulunduk. Sahil konusunda bazı önerilerimiz oldu. Bunların ilerleyen süreçte hayata geçeceğini düşünüyorum. Belediyemizin borcunu azaltırken projelerimize de ağırlık veriyoruz. Temizlik ekibimizi her hafta bir köye gönderiyoruz ve köylerimizin temizliği yapılarak eksikleri gideriliyor. Hem fen işleri, hem park ve bahçeler bu kapsamda mahallelerimize hizmet veriyor. Yağmur kanalı projesi kısa süre içinde tamamlanacak. Otobüs konusunda ise Büyükşehir’e gerekli taleplerde bulunduk. Bazı bölgeleri birbirine bağlayacak otobüs hatlarına ihtiyacımız var. Gerekli yeni otobüs hatları konusunda Büyükşehir’e yazımızı yazdık. Öte yandan otobüs durakları konusunda yapacağımız yeni kaldırım ve meydan çalışması ile duraklarımızı da yenileyeceğiz” diye konuştu.

LİDER’E GÜMÜLDÜR MANDALİNA FESTİVALİNE DAVET
İlçede düzenlenecek mandalina festivalinden bahseden Kayalar, “23 Kasım Gümüldür Mandalina Festivali’nde, İlk defa mandalinalı boyoz standı açılacak. İnsanlar gelip güzel vakit geçirsin istiyoruz. Genel Başkanımızı da davet edeceğiz festivalimize. Sayın Kılıçdaroğlu’nun yanımızda olması bize de güç verir. Farklı etkinliklerin gerçekleşeceği festivalimize tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Festivalimizde kurutulmuş mandalina sunumu da yapılacak.  Bu da bir ilk olarak hem sağlıklı hem de farklı bir lezzet olarak dikkat çekiyor” İfadelerini kullandı.

MENDERESLİ ÇİFTÇİYE KOOPERATİF TEŞVİKİ
Menderes’te üreticinin kooperatifleşerek tüccarın tekelinden kurtulmasını hedeflediklerini söyleyen Kayalar, “Büyükşehir’e bir alan devrettik, bu alanda büyükşehir tarafından soğuk hava deposu ve paketleme tesisi inşa edilecek. Buranın kooperatiflerin kullanılması sağlanacak. Çiftçilerimizi kooperatifleşmeye teşvik ediyoruz, birkaç tane tüccarın eline kalsın, fiyatı tüccarın belirlemesini istemiyoruz. Bölgemizde kesme çiçek üretimi, mandalina, salatalık, üzüm gibi önemli tarım ürünleri var. Bu tesislerin çiftçimize önemli katkı sağlanacağını düşünüyoruz. Yangında en fazla zarar gören de bizim ilçemiz oldu. Yangında zarar gören bölgelerde çocuklarımıza eğitim desteği kurduk. Büyükşehir’in Tahtalı’daki bal ormanı projesini de takip ediyoruz. Şu an kadın kooperatifi kurma çalışmalarına başladık. En kısa sürede bu kooperatifimizi kurarak hayata geçireceğiz. Öte yandan Mandalina kooperatifi kurma çalışmaları var. Üreticilerimize bu konuda gerekli desteği vererek bir an önce hayata geçmesini istiyoruz” açıklamasını yaptı.

PARAYI ARAMIZDA TOPLAR HASTANEYİ YAPARIZ!
Menderes’te inşaatında sıkıntılar yaşanan Devlet Hastanesi konusunda açıklamalarda bulunan Başkan Kayalar, “Hastane Menderes’in kanayan yarası, ilçemizde en büyük talep hastane. Muhtarlarımız da sık sık hastane konusunda isteklerini bildiriyor. Şu anda hastane konusunda hiçbir haber alamıyoruz. Yeni ihale mi yapılacak, mevcut firma mı devam edecek bilemiyoruz. İnsanlar bize eylem yapalım sesimizi duyuralım talepleri ile geliyor. Şu an yüzde 47’si tamamlanmış durumda. Hastanenin 2017 yılında tamamlanması gerekiyordu. Bir ekonomik kriz var şu anda ama burada önemli olan yeni bir ihalenin yapılması. Bu ihale yapılmayacaksa vatandaşlarımız cebimizden para vererek bunu yapmaya hazırız diyor. Biz de Menderes Belediyesi olarak bu hastaneyi yapmaya hazırız. Bir kampanya başlatırız, parayı aramızda toplar bu hastaneyi yaparız. İzmir’de hastanesi olmayan nadir ilçelerden biriyiz. İnsanların artık bu konuda sabrı kalmadı, bu işe siyasi olarak da bakmıyoruz. Hastanenin yapılması için herkesle iletişime geçeriz, biz bu hastaneyi istiyoruz.

GÜMÜLDÜR’Ü AYAĞA KALDIRACAĞIZ
İlçede en büyük sorunun otopark olduğunu dile getiren Kayalar, “Otopark sorununu çözeceğiz. Yeni bir çalışma başlatıyoruz, kaldırımlar ve meydanlar yenilenecek. Bu kapsamda otopark sorunu çözülecek. Biz Büyükşehir’den de talep ettik bu konuyu ancak büyükşehir yapmazsa biz de yaparız bunu. Gerekirse birlikte de yaparız. Biz zaten göreve geldiğimizde ufak düzenlemelerle bu sorunun biraz azalttık. Yapılacak yeni çalışmalarla otopark sorunu tamamen çözülecek. Unutulmuş bir Gümüldür var, biz Gümüldür’ü yeniden ayağa kaldıracağız. Hak ettiği değere kavuşamamış bir Gümüldür var bunu gerçekleştireceğiz. Gümüldür’de kaldırım boyamaktan başka bir şey yapılmamış. Sahillerde büyük eksiklikler var. Duş yok, tuvalet yok, insanların oturacakları bir yer yok.

MENDERES’E TERMAL MÜJDESİ!
Menderes’te çok kaliteli bir termal su bulunduğunu açıklayan Başkan Kayalar, “Özdere’de bir otel inşaatı sırasında termal su bulundu. Çok kaliteli bir termal su olduğu tespit edildi. Yakında termal turizmde de önemli bir yere geleceğiz. Bu termal su ile birlikte turizm sezonu yıl boyunca devam edecek. Normalde Mayıs’tan Ekim’e kadar devam eden bir turizm sezonu vardı. Termal turizmi hayata geçirmemizle birlikte 12 ay turizm sezonu sürecek. Bizim çok sayıda otellerimiz var, burada önemli olan turistlerimizi otelden çıkararak esnafla buluşturmak. Otellerimizin önünden geçecek bir yol projemiz var, turistlerimiz bu yoldan yürüyerek kentte gezerek, esnaflarımızdan alışveriş yapabilecek. Ayrıca bir yat limanı projemiz var, havalimanına en yakın ilçe olarak yat limanının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Yapılacak yat limanının kentimize önemli katkı sağlayacaktır” dedi.

2019 GİRİŞLİLERİN TAMAMINI İŞTEN ÇIKARDIK!
Menderes Belediyesi’nde işten çıkarmalar hakkında konuşan Kayalar, “İşten çıkarmalar konusunda siyasi ayrım yapmıyoruz. Çalışmayan ve potansiyeli düşük çalışanları çıkarıyoruz. Bizimle anlaşmalı işten çıkanlar oldu, tazminatımızı ödeyin çıkalım diyenler oldu, çoğu bu şekilde işten çıktı. İlk etapta 2019 girişlileri yaptık. Seçimden 1 gün önce işe başlayanlar vardı onları işten çıkardık ve 2019 girişlilerin tamamını işten çıkardık” diye konuştu.

GENÇLİK KOLLARINDAN BİRÇOK ARKADAŞI İŞE ALDIM, ÖRGÜTE ÖNEM VERİYORUM!
Belediye ile örgüt uyumuna dikkat çeken Başkan Kayalar, “Biz öncelikle belediyenin işlerine bakıyoruz. Seçim konusunda öncelikle delege seçimleri olacak, sonrasında adaylar çıkar. Bizim tüm adaylara bakışımız aynı şekilde olacak. Bizim kendi partililiğimiz taraf olma durumuna sokmaz. İlçemize hizmet etme derdindeyiz ancak Menderes’e yakışan bir başkan olmalı diyoruz. İlçe başkanımızla seçime girmiştik, çok iyi bir süreç geçirdik. Örgüt ile belediyenin uyumu çok önemli. Biz şu anda memnunuz, ilçe başkanımız tekrar aday olursa düşünürüz. Eğer devam ederse ben memnunum, hiçbir sıkıntımız yok. Ben ona destek veriyorum, o bana destek veriyor. Ben gençlik kollarından birçok arkadaşı işe aldım, örgüte önem veren bir başkanım. Örgüt çok önemli, örgüt arkanızda olursanız başarılı olursunuz” açıklamasını yaptı.

ÖNCELİĞİMİZ İLÇE KONGRESİ
CHP’de yaklaşan il kongresi hakkında konuşan Kayalar, “Biz şu anda İzmir’e çok bakmıyoruz, öncelikle ilçemizde işler hallolsun. Bizim ilçe başkanı seçimimiz bitsin, süreç tamamlansın. İlçe başkanımız karar verecek buna. İlçemiz için hayırlı olan neyse o olsun diyoruz. Tekrar aday olma yetkisi kendine bağlı. İlçe başkanımız belli olduktan sonra oturup konuşuruz, adayları değerlendiririz. Birden fazla aday olursa bu konu ilçe başkanımızın yetkisinde. İlçemizde de ortak bir aday çıkarabilirsek daha iyi olur ancak demokrasi var, adaylar çıkabilir. Farklı adaylar çıkarsa kimse kimseye engelleme yapmaz, çıkılıp yarışılır. Uzlaşı adayı olursa tabii daha iyi olur, kutuplaşma olmaz” ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ SOYLU MENDERES’İ TERK ETMEDİ
Seçim döneminde AK Parti’nin adayı Bülent Soylu’nun ‘1 oyla bile kaybedersem Menderes’i terk ederim’ ifadesi üzerine değerlendirmelerde bulunan Kayalar, “Kendisi Menderes’te şu anda. Seçimi 1 oyla kaybedersem terk ederim demişti, 1 oyla kaybetmediği için ilçeyi terk etmedi. 7 bin 800 oyla kaybetti, Menderes’te geziyor şu anda. Menderes küçük yer bazen sokakta karşılaşıyoruz, selamlaşıyoruz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN MENDERES’E DAHA ÇOK ÖNEM VERİLMESİNİ İSTİYORUZ
Büyükşehir ile iyi bir diyalog içinde olduklarını ifade eden Başkan Kayalar, “Tunç başkanımızın her zaman kapısını çalabiliyoruz. Bir isteğimiz olduğunda bizi dinliyor, bürokratlarımız da bu konuda memnun. Şimdiden birçok destek aldık. Yol konusunda yatırımlar yapıldı. Biz AK Parti’den belediye aldık bunun için biraz daha önem verilmesini istiyoruz. Gerçekten belediyeyi enkaz halinde aldık ama bunu uzatmak istemiyoruz. Borçlu da olsak hizmet etmek zorundayız. Bu yüzden en büyük gücümüz de arkamızda Büyükşehir. Onlar bize destek verirse yapamayacağımız hiçbir şey yok” diye konuştu.