GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
17 Haziran 2019 Pazartesi 12:03

Başkan Gümrükçü o davada beraat etti!

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü İzmir 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı “evrakta sahtecilik iddiasıyla” açılan davada beraat etti. Mahkeme, Gümrükçü ile ilgili bir delilin bulunmadığına kanaat getirdi.

EGEDESONSÖZ- Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün CHP ilçe başkanı olduğu dönemde yaptığı işlemlerle ilgili yargılandığı davanın duruşmasından karar çıktı. İzmir 2. Asliye Ceza Mahkemesi Gümrükçü hakkında beraat kararı verdi.

Çiğli’de CHP üyesi Eren Erkan Gündüz, Temmuz  2015’te bilgisi dışında Çiğli CHP İlçe Başkanlığı’na verilen bir dilekçeyle üyeliğinin düşürüldüğünü öne sürerek, dönemin CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü ve CHP Çiğli İlçe Sekreteri Sebahat İssi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.  Savcılığın yaptığı incelemenin ardından Gümrükçü ve İssi hakkında, eski İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu ve bazı isimler de aleyhte tanıklık yapınca “özel belgede sahtecilik” suçlamasıyla İzmir 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı.

Yargılamanın sonucunda mahkeme kesin kararını verdi. Mahkeme, Belediye Başkanı Gümrükçü’nün üyeleri sildiği ve dilekçelerdeki imzalara ilişkin bir bulguya rastlanmadığını vurguladı. Mahkeme, Gümrükçü’nün beraatine karar verdi.

Gümrükçü’nün Avukatı Hakan Ayaz, “Söz konusu davada 600 kişinin imzalarla üyelikten düşürüldüğü iddia ediliyordu. Mahkeme kararıyla, Utku başkanın bu işle bir alakasının olmadığı tescillenmiş oldu. Mahkeme çok doğru ve yerinde bir karar verdi” diye konuştu.