GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Temmuz 2019 Çarşamba 21:32

Başkan Gümrükçü net konuştu: Demirden korkan trene binmez!

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü belediyenin mali yapısında sorunlar olduğunu fakat toparlayacaklarını söyledi. Gümrükçü, “Sorunları biliyorduk. Demirden korkan trene binmez” dedi. Gümrükçü, yeni dönem formülünü tanı, teşhis ve tedavi olarak açıkladı.

EGEDESONSÖZ- Çiğli’de yerel seçimde başkanlık koltuğuna oturan CHP’li Başkan Utku Gümrükçü göreve geldikten sonra yapılanlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Basın mensuplarıyla bir araya gelen Gümrükçü, yol haritasını tanı, teşhis, tedavi olarak açıkladı. 

Gümrükçü, “Bayrağı daha üst noktaya taşıyacağız. Fena gittiğimizi düşünmüyorum.Mahallelere gidiyoruz. 26 mahallede analizler yapıyoruz. Kanaat önderleri, imamlar, emniyet görevlileri dahil herkesi davet ediyor, fikirlerini alıyoruz. Yeni uygulamamız mahallelere sandık kurma ve Dilek, Öneri, şikayetlerini alıyoruz. Bunu bir kent sempozyumu ile devam ettireceğiz. Çiğli’de katılımcı belediyecilik temel ilkemiz. Önümüzdeki hafta Birleşmiş Milletler’den bir heyet gelecek ve bizim çevreye  yönelik çalışmalarımızı izleyecek, inceleyecek” dedi.

TUNÇ SOYER ŞANSIMIZ
Gümrükçü, Belediyenin ekonomik sorunları ve Mali problemleri hakkında da konuşurken, “Bir büyük şansımız var. O da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer. Birlikte çalışıyoruz. Bizim ilçe olarak sorunlarımız var. Mali sorunlar var. İlçe olarak ekonomik sorunlar yaşıyoruz. Biz bu ekonomik yapıyı toparlarız. Demirden korkan trene binmez. İçerideki kaçakları kapatıp el ele verdiğimizde, vatandaş da bizim yanımızda olursa hedefe ulaşacağız” diye konuştu. 

ÇÖP EN AZ 2 YIL BURADA
Harmandalı’ndaki çöp tesisi hakkında da konuşan Gümrükçü, “Orada yeni gelişmeler var. Çöp tesisi gelirken bize sorulmadı. Yeni bioharmandalı denilen çöpten enerji üretimi de Aziz Başkan tarafından geçmişte bize sorulmadı. Yeni uygulamayı ve düzenlemeleri kamuoyu ile paylaşacağız. Orada yangınlar çıkıyor. Raporlar açıklanıyor. Biz seçimlerde vatandaşlarımıza ‘çöp kokusundan kurtulma’ vaadinde bulunduk. İnsanlar burada elektrik olacaksa çöp kalacak diye düşünüyor. Bu şartlarda çöpü Çiğli’den kaldıramazsınız. Gidecek başka yeri de yok. Bu elektrik üretimi çöpü kaldırma konusunda ilk aşama ve geçiş yöntemidir. Yeni tesisler yapılması gerekiyor. Karşıyaka Yamanlar’da yapılacak tesis bitmeden çöp buradan gitmez. En az iki yıl daha burada kalacak. Çöpün bir de koku ve kamyonlardan gelen atık su sorunu var. Tunç başkana ‘biz bir süre daha dayanabiliriz’ dedim. Kamyon güzergahını değiştirirsek koku sorunu kısa vadeli çözülür. Çöpün dönüşümü ve karlı hale gelmesi, kaynağında dönüşüm konularında da çalışmalar yapıyoruz. Ben de Bergama’da büyüdüm. Çevre konularına hassasım. Bu işlerden iyi anlarım. Sabrımızı sınamasınlar(gülerek). Bu konularda yeterli tecrübem var”dedi.

ORTAK AKIL 
Başkan Gümrükçü, ilçe yönetiminde ortak aklı önemsediklerini söyledi. Gümrükçü, “Çiğli’nin nasıl bir ilçe olacağına ben karar verirsem yanlış olabilir ama biz yaparsak en sağlıklı olana ulaşırız. Bu ilçe İzmir’in kalbi olmaya aday bir yerdir. Çiğli’nin taşında toprağında her şey var. Denizimiz var ama giremiyoruz. Değerlerimizi kullanacağız. Kuzey’e açılan bir kapıdır Çiğli. 200 bin olan nüfus önümüzdeki yıllar içinde 500 bine ulaşabilecek bir potansiyeli var” diye konuştu. 

İZBAN’IN YER ALTINA ALINMASI LAZIM
Gümrükçü, İZBAN’ın yer altına alınması gerektiğini söyledi. Hattın Çiğli’yi böldüğünü anlatan Gümrükçü, “Bizim mahallelerdeki eşitsizliği ve dengesizliği ortadan kaldırmamanız gerekiyor. Bunun için çalışıyoruz. Dezavantajlı olan yerlere çok yatırım planlıyoruz. O yüzden geziyor ve mahallelerde dolaşıyoruz. Kentsel dönüşüm ihtiyacımız var. Bu mesele ilçe belediyesini de aşıyor. Büyükşehir, Güzeltepe’deki çalışmaları tamamladı. Tunç Başkan ‘tamam’ derse başlayacağız. Aziz Başkan emsal artışına karşıydı. Bu dönüşümde vatandaşın olurunu alınması gerekiyor. Bizim ilkemiz yerinde dönüşümdür. Kimse başka yere gitmeyecek” dedi.

AÇLIK GREVİ ÇIKIŞI: ASLANLAR GİBİ BANKAMATİK 
Başkan Gümrükçü, CHP eski İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu ve bazı işçilerin açlık grevi hakkında da konuştu. Gümrükçü, “Güvenlik soruşturması uygun olmayanları çıkarttık. 2 aylık deneme süresi vardı. Mesela bir personel vardı. Kendisi, Kardeşi, ablası çalışıyordu. Bankamatik olmadığını söyleyenler var. Bizde aksi belgeler var. 2014’ün Eylül’ünde işe girenler bir kez bile parmak basmadan para almış. Sorduğunuzda konuşuyorlar. Toplam 1240 TL ile işe başlamış ama maaşı 2019 Ocak ayında 29 bin TL para almış. Yüzünü hiç görmedim. Çağrıldı, savunması istendi gelmedi. 5 yıl çalışan kişi tazminat olarak 60-70 bin TL alır. Ama 250 bin TL para istedi. İşe girişini istiyor ama belgesi Yok. Hep devamsız olmuş. Bu kişinin adı Zeynel Mertoğlu’dur (CHP eski İlçe Başkanı). Ben bunu danışma Meclislerinde konuşacaktım ama olmadı. Bankamatik değilim diyor ama aslanlar gibi bankamatik.Vatandaşın parasından alıyorlar. Hak etmiyorlar. CHP’li olanların herkesten çok çalışması gerekiyor. Emek en yüce değerse bunu yapmaları lazım. Bu kişinin görevinin karşılığı evrakta yoktu. Belediyede yeri boş, müdürlük karşılığı birim olarak boştu. Şirket yönetimi aslında o zaman çalışanların listesini istediğimde  durumu bana ihbar etmiş oldu. Ben ‘bana rakip oldu seçimlerde’ diye düşünseydim farklı uygulama yapardım. Arabulucuya ‘park bahçelerde görevliydim’ demiş. İspat etsin, gören varsa gerekeni yaparım” ifadelerini kullandı.