GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
5 Mart 2021 Cuma 15:37

Başkan Erdoğan ‘belediyeden bir maske dahi almadım’ dedi ve ekledi: Dava açacağım!

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, kızı Doğa Erdoğan’ın belediyeden fazla mesai ücreti aldığı iddiası ile ilgili olarak çıkan habere sert bir dille tepki gösteren Erdoğan, "Biz kul hakkında korkan insanlarız ancak yüzümüze tükürüldüğünde de yarabbi şükür diyecek insanlar değiliz. Burada canla başla hizmet üretmeye çalışırken ben belediyeye alınan bir maskeyi bile sorgulayan bir insanım. Ben buradan bu kadar süre içinde tek bir maske dahil almadım belediyeye masraf olmasın diye. Dava açacağım" ifadelerini kullandı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Karaburun Belediyesi, Mart ayı olağan meclis oturumu Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi.

Meclisin gündeminde ise Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ve kızı hakkında bir gazetede çıkan haber ile okullara yapılacak katı atık desteği yer aldı.

MESAİLER ORTADA, DOSYALARI ALIP İNCELEYEBİLİRSİNİZ
Meclisin açılışında kendisi ve kızı Doğa Erdoğan hakkında bir gazetede yayınlanan “belediyeden fazla mesai ücreti aldı” iddiası ve AK Partili meclis üyelerinin yaptığı iddia edilen şikayete ilişkin olarak konuşan İlkay Girgin Erdoğan, hem habere hem de AK Partili meclis üyelerine tepkiliyidi.

Erdoğan, "Ben burada defalarca ifade ettim, insanların aileleri özeldir, çocukları en kıymetlileridir. Ancak maalesef bugün gazetenin birinde bir haber gördük. Şu an benim üniversite sınavına hazırlanan ve bahsedildiği dönemde 16 yaşında olan kızımın da resmini basarak bir haber yayınlandı. Bunun en acısı da AK Parti Meclis üyelerimizin ve AK Parti İlçe Başkanın beyanı ile haber yayınlanıyor.  Haberiniz yoksa gazeteye bir yazı gönderin. Üniversiteye alnının emeği ile hazırlanan gerçekten çaba sarf eden bir çocuğun annesiyim ben. Hiçbir çocuk siyasi konulara malzeme edilmesin ve böyle tartışmaların içinde yer almasın. Ben buna daha önce en hassas noktam dedim. Ben göreve geldiğim andan itibaren iki tane İçişleri Bakanlığı ve Sayıştay, en son da AK Parti İle başkanlığının bir açıklaması var sizlerle birlikte beni şikayet edip müfettiş talep etmişsiniz. Bizim alnımız ak. Sadece benim personelimin aldığı mesailer… İnanın hiçbiri hakkını almıyor, tersine eksiğini alıyor. Şu an 150 TL kaynağa kadar müfettiş sorguluyor. Biz rahatız, vicdanımız rahat. Ama o haberde benim kızıma mesai ödemişiz diye yazıyor. Ben dosya hazırlattım o kurumda çalışan herkesin aldığı mesailer burada yazıyor. Alıp inceleyebilirsiniz. Biz kul hakkından korkan insanlarız ancak yüzümüze tükürüldüğünde de yarabbi şükür diyecek insanlar değiliz. Burada canla başla hizmet üretmeye çalışıyorum. Ben belediyeye alınan bir maskeyi bile sorgulayan bir insanım. Ben buradan bu kadar süre içinde tek bir maske dahil almadım belediyeye masraf olmasın diye. Dava açacağım ve yasal yollara başvuracağım. Geçen yayınlanan şehitlik haberinde de ben savcılığa suç duyurusunda bulundum. Siyaset böyle olmaz. Biz samimiyetinizden emin olmak istiyoruz. Ben camiler yıkılmasın diye birlikte hareket ederken, cezaevinin orasını belediye binası olarak yapalım dikerken samimiyetinizi düşünerek istedim. Ancak bunun bu noktaya gelmesi çok ilginç” dedi.

AK PARTİLİ AYTAÇ: BÖYLE BİR BEYAN VERMEDİM
Başkan Erdoğan'ın kendisini hedef göstermesi ile ilgili konuşan AK Partili Meclis Üyesi Yasemin Aytaç, "Buradan sizden de bir şeyler yazıyor bizden de. Ben asla gazeteye böyle bir beyan vermedim. Böyle bir şey yok" diye konuştu.

BOĞAZIMIZDAN  HARAM LOKMA GEÇMEDİ
AK Partili Aytaç'ın ardından yeniden söze giren Başkan Erdoğan, "Toplumda herkes her şeyi biliyor. Böyle bir dilekçe verdiğinizi kabul ediyorsanız baksaydınız böyle bir şey olmadığını bilirdiniz. Biz kul hakkı yemeyi herkes gibi bilmeyiz. Boğazımızdan  haram lokma geçmedi. Keşke siyaset böyle yapılsaydı. Biz öğretmek zorunda olmasak" dedi.

BUNUN ARKASINDA İNSANLARI BÖLMEYE ÇALIŞMAKTAN BAŞKA HİÇBİR ŞEY YOK
Konuyla ilgili söz alan CHP üyesi Alaaddin Aşut ise meclis üyelerinin tutumunu eleştirdi. Aşut, "Eğer bu gazete haberinde karşımda duran arkadaşlarımızın ismi olmasaydı böyle bir konuşma yapmazdım. Bir genç kızın gazete sayfalarına çıkmasını sağlayan kişiler için üzülüyor ve gerçekten kınıyorum. Ben uzun yıllardır farklı siyasi anlayışlar ile Meclis üyeliği yaptım, ama hiçbir meclis üyesi arkadaşımızdan, kendi belediye meclis üyesini, belediye başkanını ya da belediye çalışanını şikayet etme durumunda olan bir AK Partili meclis üyesi ile karşılaşmadım. Bu gerçekten çok acı bir şey. Bu Meclisten böyle bir karar çıkması bizi rencide etmiştir. Karaburun halkı bunu biliyor. Bunun arkasında insanları bölmeye çalışmaktan başka hiçbir şey yok" diye konuştu.

OKULLARA KATI ATIK DESTEĞİ
Mecliste ayrıca pandemi nedeniyle kapalı kalan ve aktif durumdaki İZSU abonelikleri bulunan okullardan 31.12.2021 tarihine kadar katı atık toplama, taşıma bedelinin alınmaması önerisi Meclis üyelerinin onayına sunuldu. Meclis üyeleri tarafından görüşülen madde oy birliği ile kabul edildi. Alınan karar sonrası yıl sonuna kadar Karaburun ilçesi sınırları içerisinde yer alan okullardan katı atık toplama ve taşıma bedeli alınmayacak.

CEZAEVİ İÇİN DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUZ
Gündem dışı konuşmalarda söz alan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Karaburun ilçesi sınırları içerisinde yer alan ve kullanılmayan cezaevinin Karaburun Belediyesi'ne verilmesi gerektiğini belirtti. Erdoğan, "Karaburun Cezaevi SGK'daydı biz onlara daha önce de talep ettik. Bizim bölgemiz ve Karaburun için çok nemli. Bu konuda AK Parti'nin desteğini bekliyoruz. Para ile satılacaksa parayla, ancak belediyemize satsınlar. Çünkü orası resmi kurum alanı ve Karaburun yakışır. Pandemi nedeniyle birçok kurum ekside mal varlıklarını elden çıkarıyorlar. Bu bize yakışır, desteklerinizi bekliyoruz. Burası olmazsa, siyasi olarak engel olunursa, ben bunu yine de yapacağım. Bir şekilde belediye hizmet binamızı yapacağız. Ben sizlerin yardım edeceğini düşünüyorum" dedi.