GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
16 Nisan 2021 Cuma 08:51

Başkan Batur'dan TMSF'ye ‘Basmane Çukuru’ çağrısı: Buradan da kar etmesin!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de ortaklığında olan ve halk arasında 'Basmane Çukuru' olarak bilinen taşınmaz için Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'dan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) çağrı geldi. Başkan Batur, "Buranın sahibi şu anda TMSF... Büyükşehir Belediyesi takas önerisi yapmış sanırım. Bana göre en güzel bir takas yöntemi ya da maddi kaynak aktarılıp devredilmesi... Yani Büyükşehir'e yakışır orası. TMSF'de buradan kar etmeyi versin. Büyükşehir oraya bir hizmet binası ve önüne yeşil alan yapar, kente de güzel bir şey katar" dedi.

EGEDESONSÖZ- Kamuoyunda Basmane Çukuru olarak adlandırılan arazinin geleceği tartışılmaya devam ediyor. Yıllardır çözülemeyen sorun ile ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Tunç Soyer’in çukur ile ilgili ‘sürpriz’lerinin olduğunu söylemesi sonrası alan yeniden İzmir'in gündemine oturmuştu.

Alanın bir diğer hissedarı olan Güçbirliği Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, Büyükşehir'in TMSF’ye Basmane’deki alan karşılığında başka bir arsayı önerdiği açıklamış ve TMSF’nin “takas” yöntemine sıcak bakmadığını aktarmıştı.

TMSF ALANI TAŞ ATIP KOLU YORULARAK ALMADI
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ise alan ile ilgili TMSF'ye çağrı yaptı. TMSF'nin 'Basmane çukur' ile ilgili alacağı karardan kar amacı gütmemesi gerektiğini belirten Başkan Batur, alanın en çok Büyükşehir Belediyesi'ne yakışacağını söyledi.

SonSöz TV’ye konuşan Başkan Batur, "Görüşmeler devam ediyor. Oraya da şimdi komşu da olacağız binamızı yapınca. Orada baştan beri uzlaşıda bir sıkıntı var. Büyükşehir Belediyesi orada plan revizyonları yaptı, TMSF grupları ile yaptı ancak orada bir emsal artışından kaynaklı mahkeme hep geri çeviriyor. Bunu karşılıklı sürtüşmeden çıkarmak lazım. İlk baştaki plan yapılmadı. Bence orası Hilton'u geçmemeli.  Bir siluet var ve ona uygun hale gelsin. Siz oraya 250 metrelik bir bina yapmanız kentliyi de rahatsız ediyor.  Buranın sahibi şu anda TMSF. Büyükşehir Belediyesi takas önerisi yapmış. Bana göre en güzel bir takas yöntemi ya da maddi kaynak aktarılıp devredilmesi... Yani Büyükşehir'e yakışır orası. TMSF'de buradan kar etmeyi versin. Büyükşehir'de oraya bir hizmet binası ve önüne yeşil alan yapar, kente de güzel bir şey katar. Oraya 250 metre bina olmaz. İçinde balıklar da yetişmeye başladı. Çok çirkin bir görüntü… TMSF buradan kar etmeyi versin, orayı taş atıp kolu yorularak almadı. Bir şirket battı oradan aldı sonuçta" diye konuştu.