GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Haziran 2018 Salı 21:53

Başbakan Yıldırım’dan İzmir’e iki müjde: Kampüs ve millet bahçesi yapıyoruz!

Karabağlar’da konuşan Başbakan Yıldırım, “Size iki müjde var. Birincisi; İzmir Demokrasi Üniversitesi’nin Kampüsünü Karabağlar’da kuruyoruz. 500 dönüm araziyi ayarladık. İki; ormana ait askeriyenin kullandığı 450 dönümlük yeri askeriyeden alıyoruz millet bahçesi yapıyoruz” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Başbakan Binali Yıldırım, 24 Haziran erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala İzmir’de düzenlediği mini mitinglerine devam ediyor. Başbakan Yıldırım, Bayraklı’nın ardından bu kez Karabağlar’da bulunan Eski İzmir Pazaryerinde vatandaşlara seslendi.

Programa Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca, İzmir milletvekilleri, milletvekili adayları, teşkilat mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Muhalefete sert sözlerle yüklenen Başbakan Yıldırım, önemli mesajlar ve Karabağlar’a iki müjde verdi.

- BAŞBAKAN YILDIRIM’DAN İZMİR'DE ‘İSTEMEZÜK’ TEPKİSİ: HİZMET YAPARKEN SOPA YİYORUZ!

- BAŞBAKAN, İZMİR'DE KONUŞURKEN BİRDEN AYAĞA KALKIP BUNLARI SÖYLEDİ!

BÜTÜN ENGELLERİ SİZİN DESTEĞİNİZLE AŞA AŞA GELDİK
Yıldırım, “Muhteşemsin Karabağlar. Bugün yine çok farklısın Karabağlar. Bu coşku bu heyecan 24 Haziran’ı müjdeliyor Karabağlar. Güzel İzmir’in güzel insanları, Karabağlar’ın aziz evlatları hepinizi, sevgi, saygı, muhabbetle selamlıyorum. Ufuk şehir İzmir, bin bir güzellikler diyarı, efeler diyarı İzmir. Ege’nin incisi İzmir. İstiklalin hem bağımsızlığın sembol şehri İzmir. Hem Atatürk’ü hem Adnan Menderes’i bağrına basan İzmir. Her zaman yanımızda oldunuz. Size milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını getirdim. Bütün engelleri sizin desteğinizle aşa aşa geldik. Dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürerek bugünlere geldik. Darbelere, vesayete boyun eğmedik. 15 Temmuz’da Karabağlar ayaktaydı. Cumhurbaşkanına, başbakanına sahip çıktınız. Al bayrağı yere düşürmediniz. Demokrasiden, hukuk devletinden vazgeçmediniz” dedi.  

MUHALEFET 16 YILDA YAN GELİP YATTI!
Yıldırım, “Türkiye üretim ekonomisinde, ihracatta rekor kırdı. Muhalefete sorarsanız 16 yıldır AK Parti bir şey yapmadı. Böyle söylüyorlar. İnanıyor musunuz? Buradan soruyorum; ey muhalefet ey CHP Konak Tüneli’ni kim yaptı? Çevre yolunu kim yaptı? Adnan Menderes Havalimanı’nı kim yaptı? Salih Omurtak kentsel dönüşümü, imar barışını, Sabuncubeli Tüneli’nin kim yaptı? Avrasya’yı kim yaptı? İzmir-İstanbul otoyolunu kim yapıyor? İZBAN’ı kim yaptı? İZBAN’ı Selçuk’a kim uzattı? İZBAN’ı Bergama’dan Aliağa’ya kim uzattı? Onlar konuşur AK Parti yapar. Milli silahlarımızı, tanklarımızı, toplarımızı AK Parti yapmadı da uzaydan gelenler mi yaptı? Bunlarda hiç utanma kalmamış. Milletin gözüne baka baka yalan söylüyorlar. Millet sormaz mı; AK Parti Türkiye’nin her köşesini imar edip kalkındırırken siz ne yaptınız 16 senede? Yan gelip yattınız. Bol bol konuştunuz. Bunlar yaptıklarımızı inkar ediyor. Milletimiz ise AK Parti’yi 16 yıldır iktidar ediyor. Karabağlar siz bunlara 24 Haziran’da bir kez daha hak ettikleri dilden cevap verecek misiniz? Manzara ortada, fazla söze gerek var mı” diye konuştu.

İZMİR İÇİN HAYALLERİMİZİN SINIRI YOK
Yıldırım muhalefet eleştirilerini sürdürürken, “Onlar anlamaz, görmek istemez ama siz iyi bilirsiniz. Bizim bu ülke için hayallerimizin ne kadar büyük olduğunu siz iyi bilirsiniz. Cumhurbaşkanımız dün açıkladı. Türkiye’de 5 tane büyük endüstri bölgesi kuruluyor. Bunun bir tanesi de Ege Bölgesi’nde, İzmir’de olacak. İzmir’de bilişim vadisi kuruyoruz. Urla’da büyük bir alanda bilim ve teknoloji üssü haline getiriyoruz. Türkiye sıçrama yapacak sanayi ve teknolojide fark oluşturacak. Yapacak çok işimiz var. Bu ülke için İzmir için hayallerimizin sınırı yok. Biz bu milletin hizmetkarıyız” açıklamasında bulundu.

HAKLARINI YEMEYELİM, BİR PROJELERİ VAR, ERDOĞAN’I İNDİRMEK
“16 yıldır hayalleri teker teker gerçeğe dönüştüren parti AK Parti’dir” diyen Yıldırım, “Sorunları torunlara bırakmayan parti AK Parti’dir. Kimse bu milletin hafızası zayıf diye düşünmesin. Bu milletin hafızası saat gibi işliyor. AK Parti’nin iktidar yılları milletimizin her alanda atılımlarıyla imza attığı dönemden oluşuyor. Hayal bile edilemeyen pek çok projeyi gerçeğe dönüştürdük. İçine kapalı Türkiye’yi dünyaya açtık. Türkiye’yi üç buçuk kat büyüttük. İhracatta rekorlar kırdık. Türkiye’yi dünyanın 10’uncu ülkesi yapmaya var mısınız? Türkiye’yi parmakla gösterilen ülkeler arasına sokmaya hazır mısınız? Kuzeyiyle güneyiyle kalkınmaya devam ediyoruz. Özel sektör, devlet yatırımlarında, ihracatta daha önce ulaşılamayan rekorları 16 yılda biz gerçekleştirdik. Bu yıl 4 aylık büyüme yüzde 7.4 gibi rekor büyümeyi gerçekleştirdik. Bu dünyada bir numara. Dün işsizlik rakamları da açıklandı. Sonuçlar ümit verici. Bir önceki yılın Mart ayına göre işsizlik yüzde 1.6 azaldı. Bu ne demektir? 430 bin vatandaşımıza yeni iş bulduk. Ama işimiz bitmedi. Bütün vatandaşlarımıza daha çok iş bulmak için çalışacağız. Kalem tutması gereken ellerin terörün tuzağına düşmemesi için yapacak daha çok işimiz var. Şimdi sizlere soruyorum; muhalefet adaylarının Türkiye’si nasıl bir Türkiye? Muhalefet adaylarının bir vizyonu, görüşü var mı? Ülke yararına söyledikleri güzel bir söz, projeleri, hayalleri var mı? Haklarını yemeyelim. Bir tane projeleri var. Hepsinin ortak projesi; Recep Tayyip Erdoğan’ı indirmek. Buna güçleri yeter mi? Karabağlar buna izin verir mi? Hak ettikleri dersi sandıkta verecek misin Karabağlar? Bunlar adeta bir yıkım ekibi gibi çalışıyorlar. Ne diyorlar? ‘Kanal İstanbul’u, yerli arabayı, nükleer santrali yaptırmayacağız’ diyorlar. ‘Külliyeyi yıkacağız’ diyorlar. Bunların yıkmaktan başka ağızlarından bir söz çıkıyor mu? Bu yıkım ekibinin enkazını Pazar günü kaldıralım mı? Biz yapmaya, bunlar yaptırmamaya talip. Biz Türkiye’yi geleceğe taşımaya, onlar geriye götürmeye çalışıyorlar. Kazanırsak Türkiye’yi eski sisteme döndüreceğiz diyorlar. Eski sistem darbe, vesayet, kumpas demek. Karabağlar buna izin verir mi? O halde ne diyoruz? Durmak yok yola devam. Bugüne kadar sadece rabbimizin huzurunda eğildik başka hiçbir gücün karşısında eğilmedik” ifadelerini kullandı.

KARABAĞLAR’DAN SÖYLÜYORUM; AKLINIZI BAŞINIZA ALIN!
Yıldırım, “Biz siyaseti sizle beraber yaptık. Bizim siyasetimiz birlik siyasetidir. Ayrımcılık yapan bizden değildir. Fitnecilik yapan bizden değildir. Etnik kimlik, inanç üzerinden siyaset yapan bizden değildir. Biz Diyarbakır’da da aynı şeyi konuşuruz İzmir’de de aynı şeyi konuşuruz. Biz 81 milyonu kucaklarız. Ayrı gayrımız yok. Biz birlikte Türkiye’yiz. Hiç kimseyi ötekileştiremeyiz. Hiç kimsenin inancına karışmayız. AK Parti milletin partisidir. Birliğimize gelen her türlü tehlikeye karşı amansız mücadelemiz devam edecek. Suriye’de, Irak’ta, Kandil’de yuvalanan terör örgütlerine karşı amansız mücadelemiz devam ediyor. FETÖ, PKK, DEAŞ örgütlerine göz açtırmadık, açtırmayacağız. Şimdi terörü mahallinde bitirmek için Münbiç’teyiz. Terör nereye kaçarsa ensesindeyiz. Orada etkisiz hale getireceğiz. Türkiye’yi tehdit eden şer odaklarını yok etmek bizim boynumuzun borcudur. Terör illetini bu milletin yakasından söküp atacağız. Peki Mehmetçik gece gündüz demeden canı pahasına operasyon yaparken bu muhalefet adayları nerede? O Edirne’de terörü destekleyen Selahattin Demirtaş’ın yanında, onu ziyaret ediyor. Bunun hesabını sandıkta soracak mıyız? Milletin askerini, yaşlı, genç, sivilleri öldüren Kobani isyanını başlatanlara sandıkta hesap soracak mısınız? Millet nereye bunlar nereye bakıyor. Cumhur İttifakı işte burada. Muhalefetten bu terör örgütlerine karşı nasıl mücadele edeceklerini duydunuz mu? Bunların ağzından FETÖ, PKK’ya karşı nasıl mücadele edeceklerini söyleyenini duydunuz mu? Karabağlar’dan söylüyorum; aklınızı başınıza alın. Karabağlar’ın sillesi ağır olur. Bunların tek planları var; Recep Tayyip Erdoğan’ı indirmek. Uğraşmayın boşuna. O milletin adamı, millet onu bağrına basmış, söküp atamazsınız. Bizim gündemimizde milletin yüzünü güldürmek. Her insanımızın huzurla yaşayacağı bir ülke hedefini gerçekleştirmek. Türkiye’nin bütün bölgelerine hizmet etmek için 16 yıldır canımızı dişimize taktık. Bir yandan vesayet odaklarıyla, bir yandan darbecilerle, FETÖ’cülerle mücadele ederken bir yandan ülkemizi kalkındırmak için çalışıyoruz. Çalışanlarımızın her zaman yanında olduk. Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz dedik, yanında durduk. 3600 ek göstergeyi çıkarıyoruz dedik, çıkarıyoruz, tamam mı? Emeklilerimize bayramda ikramiye vereceğiz dedik. İlk ikramiyeyi verdik mi? Şehit yakınlarımıza, gazilerimize sahip çıkıyor, baş üstünde tutuyoruz.  Bütün bunları neye rağmen yaptık? Yaptıklarımıza karşı çıkan, çamur, iftira atan bir muhalefete rağmen yaptık. Yıllar boyu vesayetçilere destek oldular. Şimdi çıkmışlar özgürlük şarkıları söylüyorlar. Kimi inandıracaksınız?” açıklamasında bulundu.

KAMPUS VE MİLLET BAHÇESİ MÜJDESİ!
Yıldırım 16 yılda gerçekleşen yatırımlara dair konuşurken iki müjde birlikte verdi. Yıldırım, “İstiyoruz ki İzmir kalkınan güçlü Türkiye’nin en müreffeh öncü şehri olsun. Bunun için 16 yıldır bütün imkanları seferber ettik. İzmir için neler yaptık? İzmir’i her alanda geliştirmek için gece gündüz çalışıyoruz. 16 yılda İzmir’e tam 66 milyar yatırım yaptık. Helali hoş olsun. Okullar… 9 bin 250 yeni derslik yaptık. Mevcut dersliklerin yüzde 70’i kadar yeni derslik yaptık. İzmir’i Aydın, Manisa, Balıkesir’e bölünmüş yollarla bağladık. Adnan Menderes Havalimanı’nı Türkiye’nin en moderni haline getirdik. İZBAN’ı hayata geçirdik. Şimdi Aliağa’ya uzatıyoruz. Selçuk’a uzattık mı? Uzattık. Alaçatı’ya yeni havalimanı yapıyoruz. Kısa süre önce İzmir Manisa arasında Sabuncubeli Tüneli’ni hizmete açtık mı? İzmir- Manisa arası artık 15 dakikaya indi. İhracatın başkenti Ege, Bursa, İstanbul, Avrupa’ya bağlanmış oluyor. OSB sayısını 13’e çıkardık. 90 bin kardeşimiz burada ekmek kazanıyor. 7 tane OSB yapım halinde. Tamamlandığında 149 bin kardeşimize iş bulmuş olacağız. İzmir demek eğitim, kültür demek. Karabağlar’da benden önce Çevre Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki imar barışını anlattı mı? İmar barışı demek Karabağlar’ın kurtuluşu demek. Karabağlar’daki imar sorunlarının çözümü demek. Balçova’daki mağdurlarda imar barışından yararlanacak. Size iki müjde var. Birincisi İzmir Demokrasi Üniversitesi’nin Kampüsünü Karabağlar’da kuruyoruz. 500 dönüm araziyi ayarladık. İki; ormana ait askeriyenin kullandığı 450 dönümlük yeri askeriyeden alıyoruz Karabağlar’a millet bahçesi yapıyoruz. Salih Omurtak Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümü başlattık. Bundan sonra yerinde dönüşüm diğer mahaller için de birer bire yapılacak. Sizlerin rızası alınarak yapılacak” dedi.

BU AY İKİ BAYRAMIMIZ VARDI, BİRİNCİSİ RAMAZAN BAYRAMI, İKİNCİ BAYRAM DA PAZAR GÜNÜ!
Seçim mesaisi üzerine konuşan Yıldırım, “4 günümüz var. 4 gün gece gündüz bize uyumak yok. Pazar gününe kadar durmak yok yola devam. İnşallah Karabağlar’dan rekor bekliyorum rekor. Destan yazacak mıyız Karabağlar? Milletin adamını rekor oyla yeniden cumhurbaşkanı seçecek miyiz? Cumhur İttifakı’nın milletvekillerini güçlü şekilde meclise gönderecek miyiz? Daha güçlü ekonomi, daha fazla kalkınmak, istikrar için, terörü Türkiye’nin gündeminden çıkarmak için, İzmir’in aydınlık yarınları için durmak yok. Mührü AK Parti’ye rekor oylarla basıyor muyuz? Güçlü meclis, hükümet, Türkiye için evet. Bu ay iki bayramımız vardı. Birinci bayramı yaptık, ramazan bayramı, ikinci bayram da Pazar günü. İkinci bayramımızı kutlamaya hazır mısınız?” diye konuştu.

BUNLARIN YILLARDIR YAPAMADIĞI KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ BİRLİKTE YAPACAĞIZ
AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya yaptığı konuşmada, “Bugün Karabağlar, bu alan bize ayrı bir mesaj veriyor. Karabağlar’da ak yürekli hemşerilerimizle ileriye doğru yürüyor. Bugün çok önemli bir konuğumuz var. Milletin adamı Başbakanımız Binali Yıldırım sizlerle birlikte olacak. İmar barışı, kentsel dönüşümle ilgili sizlere çok önemli bilgiler verecek. 24 Haziran seçimlerine 3-4 gün kaldı. Bu sürede gece gündüz, konu komşu bırakmadan İzmir’i, Karabağlar’ı ak eylemek için var mıyız? Türkiye’nin şahlanışını birlikte kurmaya var mıyız? 24 Haziran akşamı milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’ı tekrar cumhurbaşkanı yapmaya var mıyız? Çok az gün var. İnşallah daha çok çalışacağız. Karabağlar’ın kaderini birlikte değiştireceğiz. Bunların yıllardır yapamadığı kentsel dönüşümü birlikte yapacağız. 24 Haziran akşamı bambaşka bir Karabağlar, bambaşka bir İzmir bambaşka bir Türkiye olacak. Türkiye yeniden şahlanacak” dedi.

FETÖ, PKK BİR OLMUŞ, TOPUNUZ GELSENİZ NE YAZAR?
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül de, “Karabağlar’ı yakında akbağlar yapacağız. Çok az kaldı. Yaklaşık 15 gün önce burada gönül sofrası kurduk, muhteşem bir iftar yaptık. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Başbakanımız Binali Yıldırım sizlere müjde verecek. Karabağlar için çok çalıştık, planları bitirdik ama istemediğimiz sıkıntılar oldu. En büyük ilçe unutulmuş durumda. Bunlar ne kadar yatırım varsa sahile yapmış durumda. Karabağlar’ı unutmuşlar. Şimdi bunlara cevabını verme zamanı geldi. Karabağlar’ı siz unutursanız Karabağlar da siz unutursunuz. Birileri uzun adam için ‘seni başkan yaptırmayacağız’ demişlerdi. Şimdi 24 Haziran’da uzun adamı inadına başkan yapacağız. En büyük desteği de Karabağlar’dan alacağız. Arkasından 2019 yerel seçimleri geliyor. O seçimlerde de Karabağlar’ın makus talihini yenmek, Karabağlar’ı yıldız yapmak için belediyeye AK Parti bayrağını dikeceğiz.  İmar barışı gerçekleşecek. Artık herkesin evi ruhsatlı olacak. Kentsel dönüşümü başlattık. Önce stok konutlarımızı oluşturacağız. Arkasından tüm bu bölgenin imar planlarını bitirdik. Herkes kendi yerinde kalacak. Herkes kendi müteahhidiyle görüşecek. Bakanlık da sizin hakkınızı koruyacak ve denetleyecek. Sakın yerlerinizi satmayın. Müteahhitler size gelir, fazla teklifte bulunurlar. Bekleyin. Yerleriniz değerlendi. Az sonra sayın başbakanımız, İzmir’in uğur gelecek, onu coşkuyla karşılayalım. Telefon defterlerinizi alın ulaşabildiğiniz kadar kişiye ulaşın. Hepsi bir olmuş, FETÖ, PKK bir olmuş uzun adamı başkan yaptırmayacağı diyorlar. Topunuz, hepiniz gelseniz ne yazar. Uzun adamın arkasında beğenmediğiniz bu millet var. Uzun adamın arkasında millet durdukça onların yüzüne haykırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.