GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Haziran 2018 Salı 13:25

Başbakan, İzmir'de konuşurken birden ayağa kalkıp bunları söyledi!

Başbakan Binali Yıldırım İzmir’de Esnaf Buluşması’nda konuştu. Konuşması sırasında Başbakan Yıldırım ile İzmir Kahveciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

Başbakan Binali Yıldırım İzmir’de düzenlenen Esnaf Buluşması’na katıldı. Binali Yıldırım’ın konuşması sırasında dinleyiciler arasında bulunan İzmir Kahveciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı ayağa kalkarak, “Belediyeler, 100 metre üstündeki kahvehane, pastahenelerden esnaflardan 230 TL her ay katı atık parası alıyor... Her ay ödüyoruz. Karar almışlar” diye konuştu.

- BAŞBAKAN YILDIRIM’DAN İZMİR’E İKİ MÜJDE: KAMPÜS VE MİLLET BAHÇESİ YAPIYORUZ!

Başbakan Yıldırım bu sözlere, “Bunun yasal dayanağı yok, bu haraca girer. Dava edin, hemen iptal olur. Dava edin, dava açın kardeşim. Biz destek verelim. Kafasına göre para alırsa bu iş nasıl olacak yani? Yani ne yapacağız, ya değiştireceğiz zamanı var. Veyahut da dava edeceğiz. Günü gelince de sen bize niye bunları yaptın? Biz seni bunun için seçtik deme hakkımız da var” şeklinde cevap verdi.

İşte Başbakan Yıldırım’ın sözlerinden satır başları:

10 yılda 19 milyar dolar ithalatımızda azalma olacak. Cari açığımıza bu kadar katkı sağlayacak. Benzer şekilde doğu güneydoğu Anadolu'da cazibe merkezleri kanununu çıkardık. Bölgede terör Allah'a şükür tamamen bitme noktasına geldi. Şehirlerde kırsalda artık terörden ziyade devletin otoritesi ağırlığı geçerli. Bu şartlar altında yatırımların bölgeye kazandırılması lazım.


Bu yatırımları çekmek için şimdi bütün o bölgedeki illere altıncı bölge teşviki veriyoruz. Bu teşvikten yararlanacaklar.

Can ve mal güvenliği meselesi hallolduktan sonra artık oralarda gençlerimize, vatandaşlarımızın daha ziyade üretim yapması, daha ziyade yeni yeni iş yerlerinin açılması, istihdamın artması için teşvik vermeye devam edeceğiz.

Taksicilerle ilgili düzenlemeler yaptık, halk otobüsleriyle ilgili düzenlemeler yaptık. Bir çok düzenleme sessiz sedasız yapılıyor. Belki de bunların tanıtımını tam olarak yapamıyoruz.

Hizmet bedeli diyor, geldim sayaca baktım, okudum yazdım, çeşitli başka kalemlerle ilave edebiliyorlar.

YENİ YOL MÜJDESİ VERDİ
Konuşmasında Kuzey Otoyolu projesinin yapımının sürdüğünü söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, ilk kez yeni bir yol güzergâhından da bahsedip şöyle devam etti:

"Kuzey Otoyolu başladı, yapılıyor; biliyorsunuz. Menemen'e kadar yaptık. Menemen Çandarlı Limanı ve İstanbul otoyoluna bağlantı yolu var. Bu otoyola ikinci bir çevre yoluyla birleştirilme planı söz konusu. Bunu da ilk kez burada açıklıyorum. Etüt çalışması devam ediyor. Orta ve uzun vadede yapılacak olan bir çalışma. Yolların bir başka özelliği de bölünmüş yol bağlanan illerdeki yerel ticaret yüzde 40 artmış. Ülkenin ihracatına yüzde 1 katkı yapmış, işsizliğine yüzde 1,5 katkı yapmış, iller arasındaki mesafeyi ortalama 1 saat azaltmış. Daha güzel yatırımları İzmir'e yapacağız."

İzmirlilerin imar barışı konusuna da önem vermelerini isteyen Başbakan Yıldırım, "İmar kanunun en fazla faydası olan il İzmir. İzmir'in yüzde 62'si imara aykırılıklarla dolu. Bütün bunları kökünden halledecek, İzmir'in kentsel dönüşümü için bir hukuki zemin hazırlayan önemli bir reform. Bunu da İzmirli hemşehrilerimizin iyi değerlendirmesini ve bu fırsatı kaçırmamalarını diliyorum" diye konuştu.

'ÜLKEMİZİN SÜREKLİ GÜÇLÜ OLMASI LAZIM'
Konuşmasında "Güney sınırlarımızda terör devleti kurulmak istendi" diyen Başbakan Binali Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bu oyunu ilk kez Fırat Kalkanı ile bozduk. Daha sonra Zeytin Dalı Harekâtı ile 2 bin kilometrekareyi kontrol altına aldık. Şimdi Kandil'e kadar uzayan bölümü kontrol altına almaya çalışıyoruz. Menbiç'te operasyon yürütüyoruz. Fırat'ın doğusuyla Kamışlı'ya kadar olan 650 kilometrelik bu bölgelerde PKK'nın uzantısı YPG, ciddi manada ABD'nin silah desteğiyle güçlü duruma geldi. Bundan sonraki hedef o bölgeleri güvenli hale getirmek. Ülkemiz içinde terörü temizlemek yetmiyor. Suriye'de, Irak'ta otorite boşluğu olduğu için terör sızmaları oluyor. Ülkemizin güvenliği tehlike içinde oluyor. Ülkemizin sürekli güçlü olması lazım. 'Kürtlere devlet kuracağız' diyorlar. Size mi kaldı? Kürtlerin devleti var. Bin yıldır Anadolu toprağında Türkler Kürtler etle tırnak gibi. Tasada, sevinçte İzmir'de de Hakkari'de de birlikteyiz. Bizi kimse bölemez. Onun için terörün akıl hocalarının oyununa gelmeyeceğiz. Cumhuriyeti kuran partinin bugün ne yapmak istediğini anlayabilmiş değilim. Cumhurbaşkanı adayı Edirne Cezaevi'ne gitti. Kobani olaylarının baş sorumlusu Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti. Bunun ülkemizin birliğine faydası yok. Kürtler ve Türkler için bir numaralı sorun PKK'dır. İzmir'de de böyledir, Hakkari'de de böyledir. PKK'ya destek olacak hiçbiri hareketi hoş karşılamayız." (Haber servisi, DHA, Hürriyet)