GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
18 Eylül 2021 Cumartesi 14:32

Bakanlıktan SİT tescili... O alanlar imara mı açılacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Dikili Bademli’de koyların da bulunduğu Killik Bölgesi için yeni SİT derece tespiti ilan etti. Bademli’de Kane Antik Kenti’nin arkasında yer alan Killik ve Pissa Plajları’nın olduğu alanların SİT derecesi ‘sürdürülebilir’ olurken bölgede yapılaşmanın önü açıldı.

EGEDESONSÖZ- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı son yıllarda İstanbul başta olmak üzere birçok şehirden gelenlerin gözdesi haline gelen Dikili Bademli’de bakir alanları kapsayan yeni düzenlemeyi onayladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum imzalı yeni SİT derece değişikliğinde bazı alanlar “sürdürülebilir” oldu. Eski SİT tanımlamasında 3. Derece olan ve yapılaşma imkanı tanıyan düzenlemenin onayı verilen bölgeyle ilgili karar askıya çıkartıldı.

Bakanlığın “sürdürülebilir” ilan ettiği SİT Değişikliği Killik Bölgesi 1. Etap olarak duyuruldu. Kane Antik Kenti’nin arkasında yer alan geniş araziler ile Killik Plajı ve Pissa Plajı’nın olduğu yerler imara açılabilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlık Makamı Olur’u ile “Doğal Sit- Nitelikli Doğal Koruma Alanı”, “Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak ayrı ayrı tescillenen karar Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nün ilgili panolarında askıya çıkartıldı. 

*Yeşil ile gösterilen alanlar Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alan

*Mavi ile gösterilen alanlar Doğal Sit- Nitelikli Doğal Koruma Alanı