GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Temmuz 2019 Çarşamba 12:33

Bakanlığın davası sonuçlandı: Selçuk’un borcu 7 milyon daha arttı!

Selçuk Belediyesi’nin 2010-2011-2012 yıllarında DÖSİMM’den aldığı payları İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne vermemesi sonrasında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın açtığı dava sonuçlandı. AK Partili yönetimden CHP’li Başkan Sengel’e kalan 70 milyon TL’lik borç 77 milyon TL’ye yükseldi. Sengel, “Önceki süreçte açılan dava benim dönemimde kararı çıkmış ve kesinleşmiş oldu. Yapacak bir şey yok, çalışmalara devam edeceğiz” dedi.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ- Selçuk Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, 31 Mart yerel seçimlerinde ipi göğüsleyerek ‘göreve gelen ilk kadın belediye başkanı’ sıfatını elde etmiş ve ilçe tarihine geçmişti.

Başkan Sengel, AK Partili yönetimden 70 milyon TL’lik borç ile devraldığı belediyede çalışmalarına hız kazandırırken yaşanan yeni bir gelişmeyi kamuoyuna duyurdu. Başkan Sengel sosyal medya hesabından, “70 milyon olarak aldığımız borç, gelmiş geçmiş dönemlerden kalma davanın kesinleşmesiyle 77 milyon olmuştur. Ama yılmıyoruz... İş üretmeye devam ediyoruz... Çamlık köyümüzdeydik bugün... Sorunları yerinde tespit ettik. Barutçu’daki işlere devam ettik, köy akademilerimizde çocuklarımızla hem eğlendik hem öğrendik; arazi yollarımıza, asfaltlamaya ve çevre düzenlemelerimize devam ettik... Kıssadan hisse; zorlukları aşabilmek için daha çok çalışacağız...” açıklamasında bulundu.

BAKANLIĞIN AÇTIĞI DAVA SONUÇLANDI VE BORCUMUZ 7 MİLYON TL DAHA ARTTI
Arada oluşan 7 milyon TL’lik ek borç için açıklamalarda bulunan Sengel, “Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndaki Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü’nden (DÖSİMM) 2010-2011-2012’de gelen paylar aslında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesi gerekirken Selçuk Belediyesi’nin elinde kalmış. Bakanlık da belediyemize dava açmıştı. Davanın kararı çıkmış. Önceki süreçte açılan davanın benim dönemimde kararı çıkarak ve kesinleşmiş oldu. Yapacak bir şey yok, çalışmalara devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.