GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
24 Kasım 2020 Salı 14:21

Babası 'eti senin kemiği benim' diyerek emanet etmişti... Genç sağ bek A Takıma yükseldi

Altınordu Futbol Akademisi'nde (ALFA) eğitimi sürürken TFF 1'inci Lig'de üç maçta başarıyla görev alan genç sağ bek Furkan Metin, A takım kadrosuna diploma töreni ile uğurlandı.

Başkan Seyit Mehmet Özkan’ın telefonla bağlandığı törende Furkan Metin'e ALFA Mezuniyet Diploması verildi. Başkan Özkan, Furkan Metin’i yetiştiren anne-babasına herkesin huzurunda teşekkür ederek, "Babası yıllar önce onu kara kuru, bızdık bir çocuk olarak getirdiğinde 'Eti sizin kemiği benim' demişti. Bu lafın önemini şimdi çok daha iyi anlıyorum. Vefalı insanlar ile vefasız insanlar arasındaki farkı, yıllar içinde yaşayarak öğrendim. Aile ve Furkan ile 10 yıla yakın zamanda birbirimize saygımızı hiç kaybetmeden birlikte yürüdük. Şunu hiçbir zaman unutmayın, sizler Altınordu forması ile değerlisiniz. Taş her zaman yerinde ağırdır" dedi.

Başkan Seyit Mehmet Özkan, "Çağlar, Cengiz, Berke, Barış, Kerim, Muhammet Taha Tepe ve diğer evlatlarımızda da bu duyguları yaşadım. İnşallah, hızlanarak devam edeceğiz. Biz hayatı birlikte yaşıyoruz. Sizler benim yol arkadaşlarımsınız. Sadece mutluluklarda değil, üzüntü ve acılarda da beraberiz. Hayat sadece para değil çocuklar. Aslında hayat, üzüntüyü, acıyı, bir misyonu paylaşarak yaşayabilmektir. Hem ailesinde hem de ALFA'da iyi bir eğitim alan, her davranışıyla da bunu gösteren Furkan Metin’i inşallah A Milli Takım ve Avrupa’nın beş büyük liginde de izleyeceğiz" diye konuştu. Furkan, "Yıllar önce buraya gelirken hep A takım formasının hayalini kurdum. Bugün, artık buna kavuşuyorum" şeklinde konuştu.



ORHUNBİLGE: OMUZ OMUZA YAŞIYORUZ
Genç oyuncu veda töreninin ardından Kuşadası’ndaki A Takım Beytullah Baliç Yerleşkesi’ne taşındı. Furkan Metin’i kapıda Altınordu CEO'su Barış Orhunbilge ile teknik direktör Hüseyin Eroğlu karşıladı. Orhunbilge, "2020-21 sezonuna girerken Yiğit Emre Çeltik ve Enis Destan'ı A takım kadrosuna kazandıran ALFA, sadece Altınordu değil tüm Türk gençlerine umut ışığı oldu" yorumu yaptı.

EROĞLU: SONUNDA KAZANACAĞIMIZI BİLİYORUZ
Teknik direktör Hüseyin Eroğlu da her mezuniyet töreninin ayrı bir mutluluk olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Bu toprakların çocukları, kendilerine yeterli imkan ve fırsat tanındığı zaman neleri başarabileceklerini gösteriyor. Daha önce ülkemizde kimsenin yürümediği bir yolda, evlatlarımıza inanarak ısrarla yürüyoruz. Sonunda kazanacağımızı biliyoruz. İyi bir eğitim alan Furkan Metin de kendisine fırsat verildiğinde neler yapabileceğini kanıtladı. Aramızda olması büyük mutluluk."