GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Temmuz 2020 Cuma 18:55

Atatürk’ü taştan adama benzetti: O isim hakkında inceleme!

AK Parti Buca İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Kırdağ’ın Ayasofya Camii’nin ibadete açılmasından sonra yaptığı paylaşım tepkilere neden oldu. Atatürk’ü taştan adama benzeten Kırdağ hakkında İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin talimatıyla inceleme başlatıldı.

EGEDESONSÖZ - Ayasaofya Camii’nin ibadete açılmasına olanak tanıyan tarihi kararın yankıları sürüyor.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün onayı, bakanlar kurulu kararıyla 1935 yılında müzeye çevrilen Ayasofya’nın ibadete açılmasından sonra AK Parti Buca İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Kırdağ’ın sosyal medya paylaşımı olay oldu.

Kırdağ, “Ayasofya’nın statüsünün değiştirip aslına rücu etmesindeki en büyük mutluluk; bu kararın, emperyal dünyaya bir başkaldırı olması değil, onu müze yapanlara bir başkaldırı olmasıdır. Güneş doğuyor, taştan adam eriyor” ifadelerini kullandı. Kırdağ, gelen tepkiler üzerine paylaşımından dakikalar sonra tweetini sildi. Daha sonra ise hesabını korumaya aldı. Ancak Kırdağ’ın paylaşımına dair ekran görüntüleri kayıtlara geçti.

Başkan Sürekli talimat verdi
ırdağ’ın yazısının ardından AK Parti İzmir İl Başkanlığı harekete geçti. İl Başkanı Sürekli’nin talimatının ardından teşkilat başkanlığı konuyla ilgili inceleme başlattı. Genel merkezin de yakından takip ettiği durumla ilgili Kırdağ’ın gerekli görülmesi halinde istifasının da alınabileceği dile getirildi.