GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
24 Kasım 2020 Salı 12:26

Altınordu'dan yeni karar: İlk 11'de en az 4 genç şartı

Türk futbolunda öz kaynak sisteminin öncü kulübü olan Altınordu'da Başkan Seyit Mehmet Özkan, "Yetiştirici Kulüp" olarak anılmanın kriterleri ve ölçülerini belirlemek için Avrupa'nın 32 ligini ve 528 takımını araştırdıklarını dile getirdi.
Rol model olarak önce Ajax'ı, sonra Athletic Bilbao'yu aldıklarını belirten Başkan Özkan, "A Takım resmi maçlarında ilk 11'de en az 4, sezon boyunca toplamda 10 öz kaynak sistemi oyuncusuna (evladına) süre vereceksin. A takım resmi maçlarında bu oyuncularının sahada aldığı sürenin, toplam süreye oranı en az yüzde 34 olacak. Altınordu A takımı olarak, bu sezon bu kriterleri kendimize uygulamaya başladık. Yüzde 34 oranını her sezon yüzde 5-10 arasında artırarak yüzde 64 oranına kadar çıkma hedefi koyduk" dedi.

"İşimiz futbol literatürü deyimiyle altyapıcılık, profesyonel futbolcu yetiştiriciliği" diyen Başkan Seyit Mehmet Özkan şöyle konuştu: "Biz bu işin gerçek adını 14 yıl önce Serpil Hamdi Tüzün hocamızdan devraldık. Öz Kaynak Sistemi. Kurumsal yönetim metodumuzu Ajax’tan aldık. Onlar gibi genç oyuncu yetiştirmeye yönelik sistemli, planlı, programlı çalışıyoruz. Felsefemizi Athletic Bilbao'dan aldık. Onlar gibi sadece bu toprakların çocuklarına forma veriyoruz. Yabancı futbolcu oynatmıyoruz. Güzel ülkemizin 30 milyon genci var, onlara güveniyoruz, onlarla başarmak istiyoruz. Çalışma tarzımız ise Alman modeli. İşini ciddiyetle yapacaksın, işine odaklanacaksın ve çok çalışacaksın. Namerde muhtaç olmadan yaşamanın tek formülü bu." (DHA)